Tgrt Haber
23 Kasım 2022 18:15 - Güncelleme : 23 Kasım 2022 19:16

Luka Modric tarihe geçti

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlen 2022 FIFA Dünya Kupası'nda F Grubu'nda yer alan Fas ve Hırvatistan, Al Bayt Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Mücadele golsüz eşitlikle sona erdi.

Luka Modric tarihe geçti
Katar,Dünya Kupası,Fas,Hırvatistan,,Luka Modric

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlen 2022 FIFA Dünya Kupası'nda F Grubu'nda yer alan Fas ve Hırvatistan, Al Bayt Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Mücadele golsüz eşitlikle sona erdi.

Maçın ilk 45 dakikalık bölümü çok fazla pozisyona sahne olmazken 0-0 tamamlandı. Mücadelenin ikinci yarısı da düşük tempoda geçince 90 dakika golsüz sona erdi. Bu sonuçla iki takım da turnuvaya 1 puanla başlamış oldu.

Hırvatistan, 2018'de Rusya'da düzenelenen Dünya Kupası'nda finalde Fransa'ya 4-2 yenilmişti.

Belçika, Hırvatistan ve Kanada'nın olduğu grubun ilk iki sırasını zorlamayı hedefleyen Fas'ta Beşiktaş forması giyen Romain Saiss kaptan olarak çıktığı müsabakada 90 dakika sahada kaldı.

Karşılaşmayı 59 bin 407 taraftar izledi. Tribünlerin büyük çoğunluğunu Faslı taraftarlar oluşturdu.

LUKA MODRİC TARİHE GEÇTİ

2022 Dünya Kupası F Grubu ilk maçında Hırvatistan, Fas'la karşı karşıya geldi. Hırvatistan'da mücadeleye ilk 11'de başlayan Luka Modric tarihe geçti.

OPTA verilerine göre, Hırvatistan Milli Takımı'nın deneyimli kaptanı Luka Modric, üç farklı dönemde hem Avrupa Şampiyonası hem de Dünya Kupası'nda forma giyen ilk oyuncu oldu.

Kariyerine ülkesinin NK Zadar takımında başlayan Luka Modric, sonrasında Dinamo Zagreb, Tottenham ve Real Madrid formalarını giydi.

Hırvatistan Milli Takımı'nın alt yaş kategorilerinde 28 maçta süre alan Modric, 1 Mart 2006'da A Milli Takımı'na çıktı. A takımda 155 maçta forma giyen tecrübeli oyuncu, 23 gol ve 25 asist kaydetti.

Modric, ülkesinde 7 kez sezonun oyuncusu seçilirken 2018'de Ballon d'Or ödülünün sahibi oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...