Tgrt Haber
06 Haziran 2022 09:07 - Güncelleme : 06 Haziran 2022 09:28

Jorge Jesus, Galatasaray'ın eski yıldızına kanca attı

Son dakika Fenerbahçe transfer haberi: Fenerbahçe ile 1 yıllık sözleşme imzalayan dünyaca ünlü Portekizli teknik adam Jorge Jesus, transfer çalışmalarına başladı. Tecrübeli teknik adamın listesine bir dönem Galatasaray forması Bruma'yı listesine aldığı öne sürüldü.

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
Jorge Jesus, Galatasaray'ın eski yıldızına kanca attı
Galatasaray,Fenerbahçe,Jorge Jesus,

Fenerbahçe'de uzun süredir beklenen Jorge Jesus'un imzası sonrası transfer çalışmaları da başladı. Sarı-lacivertli yöneticiler, Jorge Jesus'un verdiği rapor doğrultusunda görüşmelere başladı.

BRUMA HAREKATI

Yeni Asır'ın haberine göre; Fenerbahçe'nin listesinin başında Bruma var...

Şu an Hollanda ekiplerinden PSV forması giyen yıldız isim bir dönem Galatasaray forması giymişt ve gösterdiği performansla dikkatleri çekmişti.

Sarı-lacivertli heyetin önümüzdeki günlerde Hollanda'ya giderek PSV yöneticileriyle bir görüşme yapacağı belirtildi. Yıldız futbolcunun da sarı-lacivertli kulübe gelmeye sıcak baktığı öğrenildi.

Jorge Jesus'un özellikle hücuma oyuncu istediği biliniyor. Hızlı ve gol yükünü üstlenebilecek iki kanat oyuncusu isteyen tecrübeli hoca, bu doğrultuda Bruma'yı kadrosuna katmak istiyor.

Jorge Jesus, Galatasaray'ın eski yıldızına kanca attı

İSTANBUL'A DÖNMEK İSTİYOR

Kariyerine Sporting Lizbon'da başlayan 27 yaşındaki futbolcu, sırayla Galatasaray, Real Sociedad, Leipzig, Olympiakos ve PSV formalarını giydi. Bruma sık sık takım değiştirmesiyle istirarlı bir görüntü çizmiyor...

İsmi her transfer döneminde Türk takımlarıyla sıkça anılan Bruma'nın Hollanda'da mutlu olmadığı ve İstanbul'u özlediği belirtildi. Yıldız oyuncunun sarı-lacivertli takımı seçme nedenlerinden birinin de Şampiyonlar Ligi olduğu öğrenildi.

Bruma, Portekiz Milli Takımı'nın alt yaş gruplarında oynarken, A milii takımda 5 kez görev yaptı.

BRUMA KİMDİR?

Bruma 24 Ekim 1994 yılında Gine-Bissau'da dünyaya geldi. Kanat oyuncusu rolünde oynayan Portekizli milli futbolcudur.

Asıl adı Armindo Tué Na Bangna'dır. Bruma'nın ağabeyi Buomesca da tıpkı kardeşi gibi kanat mevkisinde görev yapan bir oyuncudur.

Bruma futbola kendi ülkesi Gine-Bissau'nun Bissau kentinde başladı. 2007 yılında 13 yaşında iken Portekiz'in en köklü ve en başarılı spor kulüplerinden olan "Sporting Lizbon" takımı tarafından keşfedilerek altyapısına alındı.

Adının akılda kalması ve kolay söylenebilmesi için "Bruma" ismi verilmiştir. Aynı zamanda Portekiz vatandaşlığına da geçmiştir.

2012 yılında Sporting Lizbon A takımına yükseldi. 2012 Eylül ayında dünyanın 50 potansiyel yıldız adayı, 2013 Ağustos ayında da "parlayan 10 yıldız" arasında gösterildi.

Bruma, 3 Eylül 2013 tarihinde Galatasaray'aa 13 milyon Euro bonservis bedeli ile transfer oldu. Ayrıca Gaziantepspor'da da yarım sezon kiralık olarak forma giymişti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...