Tgrt Haber
09 Ekim 2022 18:23 - Güncelleme : 09 Ekim 2022 19:54

İki Süper Lig ekibinden VAR tepkisi

Giresunspor, Beşiktaş'a attıkları bir golün ofsayt gerekçesiyle iptal edilmesi sonucu VAR sistemi uygulanmadan çıkmak için başvuru yapılacağını açıkladı.

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
İki Süper Lig ekibinden VAR tepkisi
Giresunspor,Beşiktaş,VAR,Ümraniyespor

Giresunspor, Beşiktaş'a attıkları son dakika golünün ofsayt gerekçesiyle iptal edilmesi sonucu VAR sistemi uygulamasından çıkmak için başvuru yapılacağını duyurdu.

Dün oynanan maçta Giresunspor son dakikada Oğulcan Çağlayan ile beraberlik golünü bulmuş ancak VAR'da ofsayt kararı çıkmıştı. VAR'da ofsayt çizgisinin elden çekildiği yönünde sert eleştiriler yapılmış, pozisyon sosyal medyada gündem olmuştu.

Giresunspor Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Bundan sonraki maçlarımızın VAR sistemi uygulanmadan oynanması için Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu'na başvuruda bulunacağımızı kamuoyuna bildiririz. Ülkemizde kullanılmaya başladığı günden beri, asıl amacı telafisi mümkün olmayan, oyunun sonucuna etki edecek büyük hatalarda devreye girerek hatayı düzeltmek olan sistemin ne yazık ki farklı amaçlara evirildiğini, oyunu adaletten daha da uzaklaştırdığını hep birlikte tecrübe etmiş bulunmaktayız. Avrupa liglerindeki uygulamalardan çok uzakta bir şekilde uygulanan bu VAR sisteminin, teknolojinin imkanlarından daha çok faydalanarak doğru kullanımı bulunana kadar kullanılmaması gerektiği fikri tüm Anadolu kulüplerinde baş göstermiştir. Bu bağlamda kulüp olarak maçlarımızın VAR sistemi uygulanmadan oynanması için 10 Ekim Pazartesi günü sunacağımız dilekçe ile Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu'na başvuruda bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.

ÜMRANİYESPOR DA 'VAR'I İSTEMİYOR!

Giresunspor'un ardından Ümraniyespor da VAR sistemini istemediğini ve MHK'ye bundan sonraki maçlarda kullanılmaması talebinin iletileceğini duyurdu.

https://twitter.com/Umraniyespor/status/1579137593639174149

PENALTI TEPKİSİ!

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Ümraniyespor'un sahasında Kayserispor'u konuk ettiği maçta tartışmalı bir pozisyon yaşandı. Ev sahibi ekibin 2-1 önde götürdüğü maçın 64. dakikasında karşılaşmanın hakemi Burak Şeker, Kayserispor lehine penaltı kararı verdi.

Kemen'in ceza yayı üzerinden çektiği şutta top Ümraniyesporlu futbolcu Oğuz Gürbulak'a çarptı. Bunun üzerine hakem Burak Şeker, topa elle müdahale yapıldığı gerekçesiyle beyaz noktayı gösterdi. Ümraniyesporlu futbolcular topun ele değil de sırta çarptığını belirterek itirazlarda bulunsa da karar değişmedi.

Kayserispor'da topun başına geçen Mensah fileleri havalandırarak skoru 2-2'ye getirdi.

Penaltı kararının ardından Ümraniyespor Kulübü'nün sosyal medya hesabından, "Doğramalara doymadınız. Hakem zaten YOK, VAR nerede?" ifadelerinin yer aldığı bir paylaşım yapıldı.

https://twitter.com/Umraniyespor/status/1579094633052676096

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...