Tgrt Haber
31 May 2022 07:00 - Güncelleme : 31 May 2022 07:23

Fransa, Şampiyonlar Ligi finalindeki kaosun suçunu İngilizlere attı!

Paris'teki Liverpool-Real Madrid Şampiyonlar Ligi finali öncesi yaşanılan skandalın etkisi hala sürüyor. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, çıkan olayların sorumluluğunu Liverpoollu taraftarlara attı.

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber | Türkiye Gazetesi
Fransa, Şampiyonlar Ligi finalindeki kaosun suçunu İngilizlere attı!
Fransa,Şampiyonlar Ligi,Paris,Liverpool,Real Madrid

Paris'te oynanan Liverpool-Real Madrid Şampiyonlar Ligi finali öncesi yaşanılan skandalın etkisi hala devam ediyor... Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, kendi ülkesinde yapılan bir organizasyonda çıkan olayların sorumluluğunu İngilizlere attı.

FRANSIZ MUHALİFLER HÜKÜMETİ SUÇLADI!

Bu yılki Şampiyonlar Ligi finaline oynanan futboldan çok maç öncesi yaşanan olaylar damga vurdu. Fransa'nın başkenti Paris'te cumartesi akşamı oynanan final karşılaşması öncesi şiddetli bir kaos yaşandı, İngiliz ekibi Liverpool'un taraftarları stada alınmadı. Fransız polisi, İngiliz taraftarlara göz yaşartıcı gaz ile sert bir şekilde müdahale etti. 238 kişi gazdan etkilendi, çıkan olaylarda 105 kişi gözaltına alındı, yaşanan olaylar nedeniyle Liverpool ile Real Madrid arasındaki final maçı, tam 35 dakika geç başladı.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1530631813747572738

OLİMPİYAT OYUNLARI ZORA GİRDİ

Bu olaylar, Fransa'da önümüzdeki ay gerçekleşecek parlamento seçimleri öncesinde siyasi bir mesele haline döndü. Ayrıca 2023'te Rugby Dünya Kupası'na ve 2024'te Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak olan Fransa’yı da oldukça zora soktu.

"FRANSA İÇİN BİR AŞAĞILAMA"

Muhalefetten aşırı solcu lider Jean-Luc Melenchon da "Görüntüler içler acısı, rahatsız edici. Çünkü Olimpiyat Oyunları gibi etkinliklere hazırlıklı olmadığımızı açıkça görebiliyoruz" ifadelerini kullanarak, söz konusu olayın Fransa için bir "aşağılama" olduğunu belirtti.

FRANSIZ BAKAN SUÇU İNGİLİZLERE ATTI!

Yaşanılan bu kriz ile ilgili Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'den skandal bir açıklama geldi. Fransız Bakan, olaydan Liverpool taraftarlarını sorumlu tuttu. Kaosun arkasında büyük bir bilet sahtekarlığı olduğunu iddia eden Darmanin "Yaklaşık 62 bin Liverpool taraftarı tarafından sunulan biletlerin 3’te 2’si sahte. Taraftarlar elektronik bilet yerine kağıt bilet aldı. Bu endüstriyel ölçekte büyük bir dolandırıcılık. Stada girişte yapılan ön kontrolde sunulan biletlerin yüzde 70', ikinci kontrolde ise yüzde 15'i sahte çıktı. Uyguladığımız kararlar sayesinde ölümlerin ve ciddi yaralanmaların önüne geçtik" dedi.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1530631689797607424

"HAZIRLANMAK İÇİN SADECE 3 AYIMIZ VARDI"

Real Madrid taraftarlarının çoğunun elektronik bilet aldığını vurgulayan Bakan Darmanin "Real Madrid, destekçilerini Liverpool'dan daha iyi kontrol etmeyi başardı. Polis de patlak veren şiddet olaylarına hazırlıksız yakalandı. Finalin Ukrayna’ya yönelik saldırıları nedeniyle Rusya'dan alınmasının ardından hazırlanmak için yalnızca üç ayımız vardı" ifadelerini kullandı.

UEFA HAREKETE GEÇTİ

UEFA, Şampiyonlar Ligi finalinin yarım saatten fazla geç başlamasına neden olan olaylara ilişkin bağımsız bir rapor hazırlandığını duyurdu.

UEFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre 28 Mayıs Cumartesi günü Fransa'nın başkenti Paris'teki Stade de France'ta oynanan finalde söz sahibi tüm kuruluşların, karar verme süreçleri, sorumluluk ve davranışları kapsamlı şekilde incelenecek.

Portekizli Dr. Tiago Brandao Rodrigues'in liderlik edeceği inceleme sürecinin ardından bağımsız bir rapor derlenecek. Brandao Rodrigues, bu süreçte bağımsız statüsünü garanti altına almak için görevi karşılık almadan yerine getirecek.

İlgili taraflardan kanıtlar toplanacak ve bağımsız rapor tamamlandıktan sonra bulgular kamuoyuyla paylaşılacak.

Real Madrid'in Liverpool'u 1-0 yendiği UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin başlangıcı, taraftar girişlerinin uzaması ve güvenlik gerekçesiyle 3 kez ertelenmiş ve maç 36 dakika geç başlamıştı.

Fransa, Şampiyonlar Ligi finalindeki kaosun suçunu İngilizlere attı!

SAVCILIK SAHTE BİLET SORUŞTURMASI AÇTI

Fransa'da savcılık, 28 Mayıs Cumartesi gecesi Real Madrid ve Liverpool arasında oynanan Şampiyonlar Ligi finali öncesi stadın etrafında yaşanan olayların nedeni olduğu ileri sürülen "sahte bilet” iddialarına ilişkin soruşturma başlattı.

Adli kaynaklara göre, Paris Emniyet Müdürü Didier Lallement'ın suç duyurusunun akabinde Bobigny Savcılığı “organize dolandırıcılık” gerekçesiyle soruşturma açtı.

Soruşturmanın, Liverpool yetkililerinin beyanlarının aksine Fransız otoritelerin 30-40 bin Liverpool taraftarının stada sahte biletlerle girmeye çalıştığına ilişkin iddialarını açıklığa kavuşturması bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber | Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...