Tgrt Haber
20 Ekim 2022 17:00 - Güncelleme : 20 Ekim 2022 17:18

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi için yabancı hakem iddiası

Süper Lig’de hakemlerin üst üste kötü performanslarının ardından TFF’nin Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin yönetimini yabancı bir hakeme vereceği iddia edildi. İddianın gerçekleşmesi halinde bir ilk olacak olan uygulamayla derbide düdük çalacak hakemin kim olduğu ortaya çıktı. İşte çarpıcı iddia ve detayları…

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi için yabancı hakem iddiası
derbi,TFF,fenerbahçe,galatasaray,piero maza

Türk futbolunda yabancı hakem iddiası yeniden gündeme geldi. Hakemlerin kötü performansları sonrası Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

DEĞİŞİM PROGRAMI PLANI

Önceki gün yaptığı açıklamada TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kulüpler Birliği'nde derbilerin yabancı hakemler tarafından yönetilmesi konusunun gündeme geldiğini belirterek “TFF olarak biz 'yabancı hakem' konusuna sıcak bakmıyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Açıklamalarının devamında ise “Ancak Erasmus öğrenci değişim modelinde olduğu gibi bazı ülkelerle hakem değişimi düşünüyoruz” diyen TFF Başkanı, yabancı hakemlerin Türkiye’de Türk hakemlerinin de yabancı liglerde maç yönetebileceğini söylemişti.

DEV DERBİYE YABANCI HAKEM İDDİASI

Bazı kulüpleri yabancı hakem talebinde bulunmasının ardından TFF'nin Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde yabancı hakemin düdük çalacağı kararına imza atması bekleniyor.

Kulüplerin hakem eleştirileri sonrası TFF Başkanı Büyükekşi’den bir hamle gelmesi bekleniyor. Perşembe günü yapılacak olan geniş kapsamlı istişare toplantısında Büyükekşi'nin 'hakem değişim' fikrini yeniden gündeme getirerek bu fikre destek isteyeceği iddia edildi.

“DERBİYİ PİERO MAZA YÖNETBİLİR”

Fotospor’da yer alan bir habere göre, TFF Başkanı Büyükekşi’nin bahsettiği değişim programının bir Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde uygulanabileceği belirtildi.

TFF’nin dünya kupası dönüşünde oynanacak olan derbi için 37 yaşındaki Şilili hakem Piero Maza'yı hedefine aldığı ve bunun için CONMEBOL ile görüşeceği iddiası da haberde yer aldı.

Bir Türk hakem de değişim programı çerçevesinde Piero Maza'nın yerine Şili’de maç yönetecek.

 “TARİHİN EN KÖTÜ HAKEMİ”

Güney Amerika basınında sevilmeyen bir hakem olan Piero Maza’yı İspanyol basınından Sport gazetesi ise "tarihin en kötü hakemi" olarak adlandırıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...