Tgrt Haber
01 Kasım 2021 00:52

Fatih Terim duyurdu: Galatasaray kulüp satın alıyor

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 2-0 kazandıkları Gaziantep FK maçının ardından yaptığı açıklamada iki yarıda da iyi olduklarını söyledi. Marcao'nun takım için önemini vurgulayan Terim, genç oyuncuların deneyim kazanması için kulüp satın alma projelerinin olduğunu belirtip söz konusu kulübün adını da ilk kez açıkladı.

Fatih Terim duyurdu: Galatasaray kulüp satın alıyor
FATİH TERİM,GALATASARAY

Süper Lig'in 11. haftasında şampiyonluğun güçlü adaylarından Galatasaray, sahasında Gaziantep FK'yı Morutan ve Kerem'in attığı gollerle 2-0 mağlup ederek, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin puansız kapadığı haftada zirve yarışında kritik bir galibiyet aldı.

Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Oyunun genelinde bizim daha üstün oynadığımız görülüyor. Bugün eskiye oranla seti biraz daha iyi oynadık. Ancak bugün kaybettiğimi topları çok çabuk kazandık. O da hücum üstünlüğü sağladı. Daha evvel de golü bulabilirdik. 2 tane net pozisyonumuz vardı. Oyunu her bölümümde pres yapmaya çalıştık. Bir önceki maçtan daha iyi setti. Rakibin sağ tarafını ilk yarı baya iyi kullandık. Morutan güzel bir gol attı. Sahada performansı yüksek değildi. Akıl ve yetenek isteyen bir gol attı. İkinci yarı rakibin de arkada alan bırakacağını biliyorduk. Kullandığımız 6-7 toptan, Kerem gol attı" diye konuştu.

"MARCAO'NUN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞU ORTADA"

Marcao'nun takım için önemine dikkat çeken Fatih Terim, "Marcao bugün her zamankinden daha üstünde performans gösterdi. 8 maç Marcao’suz oynadık. Ağzımızı açmadık. Kulüp olarak itiraz etmedik. Bizim için ne kadar önemli olduğu ortada. O yüzden inşallah bir daha öyle şeyler görmeyiz. Takımızın için, oyun kurmamız için, oradan başlamamız için ne kadar önemli olduğu ortada. Galatasaray olarak doğru yönettiğimizi kanaatindeyim. İlk yarıda net pozisyon vermeyen takımımız vardı. Mücadeleden memnunum. Feghouli’nin performansından memnunum. Setimizde önemli bir oyuncu. Kazanmak da istiyorum hepsini. Onun da iyi dönüşüne sevindim. Herkese ihtiyacımız var. Takımımızdan genel olarak memnunum. Daha kaliteli sete ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Fatih Terim duyurdu: Galatasaray kulüp satın alıyorGalatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'den önemli açıklamalar

KEREM VE MORUTAN'A ÖVGÜ

Genç futbolcular Kerem Aktürkoğlu ve Olimpiu Morutan’ın gelişimi ile ilgili de konuşan Fatih Terim, "Kayıplarda travma etkisi tecrübeli oyuncu grubu kadar kolay karşılayamazlar. Onlar hem bireysel çalışıyoruz. Kerem’in top kayıplarında azalma var. İnşallah daha azalacak. Onun bazı topları kaybetmesi çok doğal. Çabuk bir oyuncu. Ne kadar minimumda tutarSa o kadar büyük bir oyuncu olacak. O yüzden üzerinde duruyorum. Onu kenarda sadece kullanmıyorum. Defansın arkasına yaptığı koşular çok değerli. Morutan daha içine kapanık. İlk defa yurt dışa çıkmış, kolay değil. Onun da bu meziyetle çok daha fazla işler yapması lazım. Bazen kötü oynayacak, oyunun şeklini değiştirecek. Bunlar çok önemli yetenekler. Onlar tecrübelendiği zaman sahada daha rahat hareket ettiği zaman Galatasaray başka bir şey gibi olacak diye düşünüyorum" dedi.

"PLANIMIZ İÇİNDE TAKIM ALMAK VARDI"

Alt yapıdaki futbolculardan üst takıma dahil etmek istediği oyuncuların olup olmamasının sorulması üzerine ise başarılı teknik adam, "Var tabii. Zaten Bartuğ bizle çıkıyor. İnşallah Bartuğ’u daha iyi hazırlayacağız. Bu arada Niğdespor takımı şu anda Galatasaray ağırlıklı. Bizim planımız içerisinde takım almak vardı. Sevgili başkan Seyit Mehmet Özkan ile sayın Burak Elmas başladılar. Şimdi biz devam ediyoruz tamamen. Dün itibariyle Ceyhun hocayı Niğdespor’a gönderdik. Ekibi ile orada başlayacak. Bizim buradan kiralık verdiğimiz oyuncuları orada değerlendireceğiz. En kısa zamanda başkan ve Niğde’ye gideceğiz. Biz çok faydası olacak. Onun verdiği rapor doğrultusunda bu tarafa oyuncularımızı aktaracağız. Buradan söylemiş olayım. Her yaş grubumuzu seyrediyorum" şeklinde görüş belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...