Tgrt Haber

Beşiktaş’tan Galatasaray’a bir çalım daha: Gedson’dan sonra Onyekuru

04 Şubat 2022 06:57 - Güncelleme : 04 Şubat 2022 07:22
Beşiktaş’tan Galatasaray’a bir çalım daha: Gedson’dan sonra Onyekuru

Gedson Fernandes’i Galatasaray’ın elinden alan Beşiktaş, Onyekuru’ya da kanca attı. Yunanistan’da mutsuz olan Nijeryalı yıldız da siyah beyazlılarda oynamak istediğini söyledi.

Beşiktaş’ın, Gedson Fernandes transferinin yankıları daha azalmamışken bir bomba daha patlamak üzere. Siyah beyazlılar, Cimbom’un elinden aldığı Gedson’dan sonra sarı kırmızılıların eski yıldızı Henry Onyekuru’nun da peşine düştü. Rakibine lig tarihinin en büyük çalımlarından birini atan Beşiktaş, bununla da yetinmeyerek Nijeryalı yıldızla görüşmelere başladı. Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Larin ile anlaşamayan, N’Koudou’nun da uzun süreli sakatlıklarından dolayı hücum hattının soluna oyuncu arayan siyah beyazlılarda Sportif Direktör Ceyhun Kazancı’ya transfer için tam yetki verilmiş durumda.

YUNANİSTAN’DA MUTSUZ

Galatasaray’ın daha önce üç defa kiralayıp başarılı performansına rağmen geri gönderdiği Henry Onyekuru’nun bonservisinin alınması planlanıyor. Siyah beyazlı yönetimin, 24 yaşındaki Onyekuru’yu da aynı Gedson Fernandes gibi gelecek sezonun kadrosu için düşünüyor. Olimpiakos’a 4,5 milyon avro bonservis bedeliyle transfer olan Henry Onyekuru, Yunanistan’da istediği ortamı bulamadı. Yunan ekibi de Onyekuru’yu satmaya hazır. “Beşiktaş’ta oynamak ister misin” sorusuna olumlu cevap veren Onyekuru için Kazancı önümüzdeki günlerde Atina’ya giderek transferi bitirmeye çalışacak.

Olimpiakos formasıyla 21 maçta 1 gol atabilen Henry Onyekuru, Galatasaray’da 71 maçta 22 gol ve 7 asistle oynamıştı.

CANLI YAYINDA UYARMIŞTI

Gedson çalımında başrolü oynayan Başkan Ahmet Nur Çebi, dört büyük kulübün başkanlarının bulunduğu canlı yayında Burak Elmas’ı uyarmıştı. “Birbirimizin ilgilendiği oyunculara göz dikip fiyat artırmanın anlamı yok. Bu konuda Ali Bey’den destek görüyorum. Burak Bey de yeni geldi, aynısı olur diye ümit ediyorum” diyen Çebi, uyarısına rağmen Ghezzal ve Rosier’e teklif yapılmasını unutmadı. Gedson’u önce Aslan’ın elinden aldı, ardından sarı kırmızılıların arasının bozuk olduğu Ç. Rizespor’a kiraladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...