Tgrt Haber
29 Kasım 2023 16:52 - Güncelleme : 29 Kasım 2023 17:03

Wood & Co. Türk lirası ve 2024 dolar tahminini paylaştı

Prag merkezli yatırım şirketi Wood & Co. Türk lirası ve dolar beklentisi raporunu yayımladı. Şirket, Türkiye'de gelecek birkaç yılda enflasyonist baskıların devam edeceğini ve TL'de değer kaybı olabileceği tahminini paylaştı.

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: BloombergHT
Wood & Co. Türk lirası ve 2024 dolar tahminini paylaştı
dolar,Türk Lirası,dolar beklentisi,yatırım,enflasyon

Avrupa’nın büyük yatırım şirketlerinden Wood & Co. analistleri Türk lirası ve 2024 dolar tahminini paylaştı. Şirketin analistlerinden Raffaella Tenconi ve Alessio Chiesa TL'de zayıf seyir olacağı değerlendirmesinde bulundu.

“TL’DE DEĞER KAYBI GÖRÜLÜYOR”

Analistler paylaştıkları bir notta "TL'de kontrollü bir değer kaybı olduğu görülüyor. Bu da gelecek sene için kesin bir kısıtlayıcı politikanın olmadığı ve gelecek yıllarda kalıcı enflasyonist baskıların da beklendiği ortamda enflasyonda yüzde 5 hedefinin gerçekçi olmadığına işaret ediyor" değerlendirmesini yaptı.

DOLAR/TL TAHMİNİNİ PAYLAŞTI

Aralık ayında politika faizinin yüzde 42,5 ile zirve yapmasını ve birkaç çeyrek boyunca bu seviyelerde kalmasını bekleyen analistler Dolar/TL 'nin gelecek sene ortalama 36,8'e yükseleceğini öngördü. Notta "Diğer yandan enflasyon 2024 ortalarına dek yüzde 70'e yükselecek, 2024 sonunda ise yüzde 40'lara gevşeyecek" ifadesine yer verdi.

Türk Lirası dolar karşısında Ağustos'tan bu yana yüzde 11 düşerek Bloomberg'in takip ettiği gelişen piyasa para birimleri arasında en kötü performansı kaydetti.

TCMB Haziran'dan beri politika faizini her toplantıda artırarak yüzde 8,5 seviyesinden yüzde 40'a kadar yükseltti. Böylece 2024 sonu enflasyon beklentisi baz alındığında 2021'den beri ilk kez reel faiz pozitif bölgeye döndü.

Kaynak: BloombergHT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...