Tgrt Haber
18 Ocak 2024 11:49 - Güncelleme : 18 Ocak 2024 11:55

Telefon faturası cep yakıyor! Bir ailenin masrafı 8 bin 934 lira oldu

Faturalı ya da faturasız hat sahiplerinin masrafı giderek katlanıyor. Faturalar cep yakarken, 4 kişilik bir ailenin haberleşme gideri 8 bin 934 lira oldu.

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
Telefon faturası cep yakıyor! Bir ailenin masrafı 8 bin 934 lira oldu
cep telefonu,fatura,telefon faturası

Cep telefonu faturaları katlanıyor. Faturalı ya da faturasız hatta sabit telefonlar aile giderlerini arttırdı. Geçen yıl fatura ödeyen 4 kişilik bir ailenin ortalama masrafı 8 bin 934 lira oldu.

AYLIK ORTALAMA 750 LİRAYI BULDU

Türkiye'de geçen yıl evlerinde bir sabit telefon ile genişbant internet aboneliği bulunan ve her bireyi cep telefonu hattı sahibi olan 4 kişilik bir ailenin aylık ortalama haberleşme giderinin vergiler dahil ortalama 744,49 lira olduğu belirtildi.

NEREDEYSE EMEKLİ MAAŞINA DENK

TELKODER açıklamasına göre, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) yayınladığı veriler ile TELKODER'in yaptığı genel sektör değerlendirmesi sonucunda, evlerinde bir sabit telefon ile genişbant internet aboneliği bulunan ve her bireyi cep telefonu hattı sahibi olan 4 kişilik bir ailenin, aldığı haberleşme hizmetleri için vergiler dahil ayda ortalama 744,49 lira, yılda 8 bin 934 lira harcadığı belirlendi.

HER AY VERGİ DE ALINIYOR

TELKODER'in her yılın sonunda yaptığı analiz kapsamında açıkladığı Elektronik Haberleşmede Aile Giderleri Araştırması'na göre sabit telefona vergiler dahil aylık ortalama 83,89 lira ödeniyor. Aynı araştırmada, sabit internet bağlantısının ise vergiler dahil aylık ortalama 147,20 liraya ulaştığı belirtiliyor.

3 GSM işletmecisinin abonelerinin ortalama aylık ödemelerinin ise vergiler dahil 128,35 lira olduğu hesaplanıyor.

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...