Tgrt Haber
25 Nisan 2024 13:49 - Güncelleme : 25 Nisan 2024 14:16

TCMB faiz kararı sonrası altın ve dolar hareketlendi! İşte piyasaların ilk tepkisi

Merkez Bankası faiz kararı sonrasında altın ve para piyasalarında hareketlilik yaşanıyor. TCMB’nin kritik kararı fiyatlamalarda hafif bir yükseliş görüldü. Faiz kararının ilk açıklandığı dakikalarda döviz kurları ve altın yatırımcının gündemine oturdu. Peki, TCMB faiz kararı sonrası altın ve dolar/TL’de son durum ne? İşte piyasaların kritik karar sonrası ilk tepkisi

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: tgrthaber.com
TCMB faiz kararı sonrası altın ve dolar hareketlendi! İşte piyasaların ilk tepkisi

Merkez Bankası (TCMB) piyasaların odağında yer alan kritik faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında Para Politikası Kurulu politika faizini sabit bıraktı. Karar metninde "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir." denildi. 

TCMB faiz koridorunda bundan sonra uygulanacak yol haritasına da ışık tutan kararını açıklamasının ardından altın ve para piyasalarında hareketlilik yaşandı.

Faiz kararı öncesi açılışta ‘sabit faizi’ test eden altın, dolar ve borsada yukarı yönlü fiyatlamalar devam ediyor.

GRAM ALTIN TCMB FAİZ KARARI SONRASI NE KADAR OLDU?

İsrail ve İran gerilimi sonrası altında agresif yükselişler ve tarihi zirveleri görmüştü. Geçen hafta gram altın 2700 liraya kadar çıkmıştı. TCMB’nin faiz kararı öncesinde başlayan yükselişlerini sürdürüyor. Bugüne kadar gram altının getirisi 4,5 aylık süreçte yüzde 26 civarında oldu. Hafta başında gerilimlerin azalmasıyla gram altın 2500 seviyesinden işlem gördü. TCMB’nin faiz kararını açıklamasının ardından gram altın yükseldi. Gram altın şu sıralar 2 bin 430 seviyesinden işlem görüyor. 

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN 

TCMB faiz kararı sonrası altın ve dolar hareketlendi! İşte piyasaların ilk tepkisi - 1. Resim

DOLAR FAİZ KARARINDAN NASIL ETKİLENDİ?

Dolar sabah saatleri itibariyle bankalar arası piyasada 32.59 civarında işlem görüyordu. TCMB’nin faiz kararının ardından dolar sabahki açılışının hemen altında 32, 53 seviyesinden işlem görüyor. 

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN 

Dolar ve altın için sırada mayıs ayında açıklanacak kritik faiz kararı bulunuyor. Dolar ABD tarafından gelen PMI verileri etkili olmuş, Dolar endeksi PMI’nın beklentilerin altında kalmasıyla geri çekilmişti.

 

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...