Tgrt Haber
03 Temmuz 2021 11:12

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketlerinin şubeleri kepenk açmadı

Faizsiz konut sektörüne yönelik yasanın yürürlüğe girmesinin ardından BDDK tarafından 21 faizsiz konut şirketi tasfiye edilmişti. Kararın ardından kapatılan bazı şirketlerin şubeleri kepenk açmadı.

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketlerinin şubeleri kepenk açmadı
BDDK,faizsiz konut

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından tasfiye edilen 21 faizsiz konut şirketi kararın ardından bugün kepenk açmadı. Polis ekipleri şubelerin önünde nöbet tuttu.

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketlerinin şubeleri kepenk açmadı

Polis ekipleri şubelerin önünde nöbet tutarken, bazı şubelerin camlarına ise bilgilendirme mesajı yazıldı. Mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Resmi Gazete’nin 2 Temmuz 2021 tarihli ve 31529 (mükerrer) nüshasında yayımlanan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun 1 Temmuz 2021 tarih ve 9647 sayılı kararı ile 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri hakkında Kanun’a intibak süreci kapsamında intibak sürecinde Şirketimizle ile ilgili yapılan tespitler çerçevesinde anılan Kanun’un geçici 7. Maddesi çerçevesinde tasfiyesine karar verilmiş olup süreç hâlihazırda Kurul tarafından atanmış olan Tasfiye Komisyonu nezaretinde yürütülmektedir. Süreçle ilgili olarak ilerleyen dönemde kamuoyuna gerekli açıklamalar yapılacaktır."

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketlerinin şubeleri kepenk açmadı

NE OLMUŞTU?

BDDK, faizsiz konut alanında faaliyet gösteren şirketlerle ilgili önemli bir karar aldı. Sabah saatlerinde yaptığı bir açıklama ile 21 şirketin tasfiye edildiğini duyuran BDDK, daha sonra da  kalan 14 şirketten 8'ini de iradi tasfiyeye yönlendirdiğini açıkladı. Böylece sistemde 6 şirket kalmış oldu. Ayrıca tasfiye edilen şirket sahiplerinin tüm mal varlıklarıyla müşterilerine karşı sorumlu olacağı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...