Tgrt Haber
30 Kasım 2021 16:44

Süte ne kadar zam geldi? Çiğ süte gelen zamla birlikte güncel süt ve süt ürünleri fiyatları!

"Süte ne kadar zam geldi, süt ne kadar oldu, süt ürünlerine ne kadar zam geldi, süte gelen zam başladı mı? soruları gündemde yer almaya devam ediyor. Ulusal Süt Konseyi tarafından belirlenen tavsiye fiyatına yapılan zamla birlikte, Bakan Pakdemirli, "Son dönemde artan maliyetlerden dolayı süt fiyatlarının güncellemesi gerekiyordu" dedi ve süte zam yapıldığı açıklandı. 8 Aralık itibari ile uygulanan zam süt ve süt ürünlerinin güncel fiyatlarında da etkili oldu! İşte, süt ürünlerinde son fiyatlar...

Süte ne kadar zam geldi? Çiğ süte gelen zamla birlikte güncel süt ve süt ürünleri fiyatları!
süt,süt zammı,süt ne kadar oldu,zam

Süte zam gelmesiyle birlikte, vatandaşlar süt ve süt ürünlerinde son fiyatları araştırmaya başladı. Ulusal Süt Konseyi'nin yaptığı son açıklamaların ardından, "süte ne kadar zam geldi, sütün satış fiyatı ne kadar oldu, süte gelen zamlar ne zaman uygulanacak?" sorgulanmaya devam ediyor. Süte yapılan zamma dair son dakika gelişmeleri haberimizde!

Süte ne kadar zam geldi? Çiğ süte gelen zamla birlikte güncel süt ve süt ürünleri fiyatları!

GELEN ZAM İLE BİRLİKTE SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ NE KADAR OLDU?

Ulusal Süt Konseyi tarafından süte yapılan zam ile birlikte, sütün litre fiyatı 3.20 TL’den 4.70 TL’ye yükselmişti ve 25 litre sütten 1 kilo elde edilen tereyağın fiyatı 54 liradan 70 liraya yükselirken; 18 litre çiğ sütten 1 kilo elde edilen kaymak ise 45 liradan 60 liraya yükselerek zirveye yükseldi. Peynirin fiyatı 44 liradan 54.90 TL’ye yükselirken yoğurt fiyatlarında da beş liralık bir artış yaşandı. 

ÇİĞ SÜTE NE KADAR ZAM YAPILDI? SÜT NE KADAR OLDU?

Ulusal Süt Konseyi, 3 lira 20 kuruş olan çiğ süt litre tavsiye satış fiyatını yüzde 46.8 artırarak 4 lira 70 kuruşa çıkardığını açıkladı. Ulusal Süt Konseyi, geçtiğimiz haftalarda süt üretim maliyetlerindeki artışa işaret ederek, çiğ süt tavsiye satış fiyatının yeniden belirlenmesi için sektör toplantısı düzenleneceğini belirtmişti. Bugün yapılan toplantı sonrası yapılan açıklama ise şöyleydi:

"Bilindiği üzere 16.06.2021 tarihinde 1 Temmuz 2021 – 31 Aralık 2021 tarihleri arasında kalite esaslı soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatını 3,20 TL/Litre olarak belirlenmişti. Çiğ süt üretim maliyetinde yaşanan artış sebebiyle Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatını belirlemek üzere 29.11.2021 tarihinde toplanmıştır. Bu kapsamda 08 Aralık 2021 tarihinden geçerli olmak üzere soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatı (çiğ süt destek primi hariç) 4,70 TL/Litre olarak belirlenmiştir. Soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatında; 2019/64 sayılı Çiğ İnek Sütünün Sınıflandırılmasına İlişkin Tebliği ile belirlenen A Sınıfı çiğ sütün dönemine ait protein ve yağ değerleri baz alınacaktır. Baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem (0,1'lik değişim) için 7 Kuruş fark uygulanacaktır. Ulusal Süt Konseyi, çiğ sütün üretim maliyetinde öngörülmeyen değişimler görülmesi durumunda yeniden toplanıp karar verecektir."

Süte ne kadar zam geldi? Çiğ süte gelen zamla birlikte güncel süt ve süt ürünleri fiyatları!

SÜT ÜRETİCİLERİ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği, süt üreticilerini temsil eden Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği, Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği, Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği, KÖY-KOOP Merkez Birliği ve Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği geçen haftalarda çiğ süt fiyatının 4 lira 95 kuruşa çıkarılmasını talep etmişti. Bu olayın ardından, başlayan görüşmelerle birlikte, 30 Kasım Salı günü itibari ile süte zam yapılmasına karar verildi. Zammın 8 Aralık 2021'de başlayacağı duyuruldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...