Tgrt Haber
25 Aralık 2021 21:20

Fiyatlara döviz ayarı: Şok market indirim yaptı

Döviz kurlarında yaşanan düşüşün ardından vatandaşlarda oluşan indirim beklentisine Şok Market'ten cevap geldi. Türkiye genelinde binlerce mağazası bulunan zincir marketten yapılan açıklamada temel tüketim ürünlerinin fiyatında indirim yapıldığı duyuruldu.

Fiyatlara döviz ayarı: Şok market indirim yaptı
şok,,market,,fiyat,

Döviz kurundaki artış sonrası fırlayan fiyatlar, döviz kuru düşünce bir türlü aşağı inmedi. Marketlerde indirim fitilini ateşleyen Tarım Kredi Kooperatifi'nden sonra bir büyük market daha etiketteki fiyatları düşürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "Kur korumalı TL mevduatı" hamlesinden sonra dolarda sert düşüş yaşanmış, kamuoyunda market fiyatlarının düşürülmesi yönünde beklenti oluşmuştu. Söz konusu indirim çağrıları nihaet karşılık buldu.

ŞOK: FİYAT İNDİRİMİ YAPILDI

Şok Market'ten yapılan açıklamada, "Her zaman yapılan fiyat indirim kampanyalarına ek olarak, döviz kurunun düşmesi kaynaklı, temel tüketim ürünlerinde fiyat indirimi yapıldı. Bununla birlikte sürekli uyguladığımız fiyat indirim kampanyaları ve her gün düşük fiyatları müşterilerimize sunmaya devam ediyoruz" denildi.

Şok Market'te 5 litrelik ayçiçek yağının satış fiyatı 119 liradan 109 liraya, 1 kilogram çay 37,5 liradan 33,5 liraya, 1 litre süt 7,90 liradan 6,90 liraya, 30'lu yumurtanın fiyatı 38,90 liradan 35,70 liraya, 700 gram taze kaşar 49,90'dan 39,90'a indirildi.

BİM'DEN ŞARTLI İNDİRİM MESAJI

BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, dolardaki düşüşün memnuniyet verici olduğunu belirtip indirim için şart sunmuştu. Aykaç, "Bizim raf fiyatlarımızı belirleyen durum alış fiyatlarımızdır. Eğer alış fiyatları aşağı gelirse bizler de fiyatları aşağı güncelleriz. Fiyatların aşağıya yön değiştirmesi zaman alacak gibi duruyor" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...