Simit nasıl yapılır? Simit tarifi | Evde kolay sade simit yapılışı
Soframızın vazgeçilmezidir simit. Evde sade simit nasıl yapılır? sorusu özellikle ev hanımlarının merak ettiği tariflerin başında geliyor Simit nasıl yapılır? Simit tarifi. Evde kolay sade simit yapılışı
Kahvaltıda soframızın vazgeçilmezidir simit. Evde sade simit nasıl yapılır? sorusu özellikle ev hanımlarının merak ettiği tariflerin başında geliyor Simit nasıl yapılır? Simit tarifi. Evde kolay sade simit yapılışı ve detayları burada. Sade simit nasıl yapılır? İşte kahvaltı ve beş çaylarının vazgeçilmezi sade simit tarifi…
SİMİT NASIL YAPILIR?
Yoğurma kabına ılık suyu, sütü, mayayı ve şekeri alıp karıştırdıktan sonra birkaç dakika mayalanmasını bekleyin. Ardından yumurta, yağ ve tuzu ekleyin ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Ele yapışmayacak kıvama geldikten sonra 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan şeritler halinde hazırladığınız parçaları ikişerli olarak birleştirip örgü yaparak yuvarlak şekil haline getirin.
Derin bir tabağa üzüm pekmezini, suyu ve unu koyarak karıştırın.
Ayrı bir tepsiye de susamı dökün.
Hazırlanan simitleri önce pekmezli karışıma sonra susama bulayın.
Önceden ısıtılmış 250 derece fırında simitleri 20 dakika gevrek olana kadar pişirin. Afiyet olsun.
SİMİT TARİFİ
1 su bardağı ılık süt,
1 su bardağı ılık su,
1 çay bardağı sıvı yağı,
3 yemek kaşığı sirke,
1 paket insant maya (10 gr),
1 yemek kaşığı toz şeker,
1 tepeleme tatlı kaşığı tuz,
5,5 su bardağı un.