Tgrt Haber
24 Nisan 2024 16:50 - Güncelleme : 24 Nisan 2024 16:55

Silah satışında yeni dönem! e-Devlet’ten randevu alınacak

Silah satışında randevulu dönem başlıyor. Makine ve Kimya Endüstrisi silah satış modülünü değiştirdi. Yerli ve ithal silah satışları için artık e-Devlet üzerinden randevu oluşturulması gerekecek. Böylelikle denetimsiz satışın da önüne geçilecek.

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: İhlas haber Ajansı
Silah satışında yeni dönem! e-Devlet’ten randevu alınacak

İnternet üzerinden denetimsiz silah satışı son buluyor. Artık silah satışında önce e-devlet üzerinden randevu alınması gerekecek.

DENETİMSİZ SATIŞIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Son yıllarda denetimsiz silah satışı oranında bir hayli artış yaşandı. Özellikle de internet üzerinden ruhsatsız silah satışı yaygınlaştı. Bunun üzerinde milli silah üreticisi Makine ve Kimya Endüstrisi denetimsiz satışın önüne geçecek e-devlet randevu modülünü hayata geçirdi.

ÖNCE İNTERNETTEN RANDEVU ALINACAK

Yeni modülle birlikte artık yerli ve ithal silahlar MKE’nin resmi internet sayfası üzerinden satın alınmak istendiğinde önce e-Devlet üzerinden randevu alınacak.

Silah satışında yeni dönem! e-Devlet’ten randevu alınacak - 1. Resim

“TÜRKİYE’DE SİLAH SATIŞINDA TEK YETKİLİ MAKİNE KİMYA ENDÜSTRİSİ’DİR”

Konuya ilişkin İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklama yapan MKE Kurumsal İletişim Müdürü Alp Eren Başer, “6136 sayılı Kanun gereği silah satış ve izin süreçleri ilgili valiliklerce takip edilmektedir. Makine Kimya Endüstrisi olarak biz de yenilenen silah satış platformumuzla vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Türkiye’de silah satışı konusunda tek yetkili kurum Makine Kimya Endüstrisi’dir. MKE tarafından satışa sunulan silahların tamamı üretici firmalar tarafından garanti kapsamı altındadır. Vatandaşlarımız ilgilendikleri, merak ettikleri, satın almayı düşündükleri silahlarla ilgili teknik özellikleri ve fiyatlara mke.gov.tr adresi üzerinden ulaşabilirler. E-Devlet üzerinden randevu aldıktan sonra Ankara ve İstanbul’da yer alan MKE silah satış ofislerini ziyaret ederek stokta bulunan silahlara erişebilirler. Hesap verilebilirlik ve şeffaflık ilkesi uyarınca e-Devlet üzerinden randevu almayan hiçbir vatandaşımıza ayrım gözetmeksizin silah satışı gerçekleştirmiyoruz” açıklamasında bulundu.

RANDEVU BERABERİNDE ARTIK TEST ATIŞLARI DA YAPILABİLECEK

MKE’nin yeni silah satış modülü, kayıtsız olarak gerçekleştirilen silah satışının önüne geçmeyi amaçlıyor. 1950’li yıllardan bu yana silah satış kayıtlarını bulunduran MKE, silahların kayıt altında tutulmasını da sağlayarak toplumun güvenliğine katkı sağlıyor.

Randevu beraberinde artık test atışları da yapılabilecek. Ancak TEST ATIŞLARI vatandaşlar tarafından değil, profesyonel personel tarafından test edilecek.

Böylelikle satın alınan silahta bir hata olup olmadığı da öncesinden belirlenebilecek.

 

Kaynak: İhlas haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...