Tgrt Haber
06 Aralık 2021 09:44

Sıfır otomobilde yeni dönem: Artık yeminli sözleşmeyle satılacak

Otomotiv piyasasında yeni dönem başladı. Firmalar piyasanın dengesini bozan al-sat’çıları engellemek için farklı bir yönteme başvurdu. Firmalar satın alınan sıfır otomobilin yüksek fiyatla satılmasını engellemek için müşterilerine otomobili hemen satmayacağına yönelik yeminli sözleşme yapmaya başladı

Sıfır otomobilde yeni dönem: Artık yeminli sözleşmeyle satılacak
otomotiv,yeminli satış,otomobil

Otomotiv piyasasında dengeleri alt üst eden ‘al-sat’çıları engellemek ve sektördeki yüksek fiyat artışlarını önlemek için yeni bir çözüm geliştirildi. Otomotiv firmaları satın alınan sıfır araçların yüksek fiyatla satışını engellemek için müşterilerle aracı hemen satmayacağına dair yeminli sözleşme yapmaya başladı.

YEMİNLİ SATIŞ YAYGINLAŞACAK

Sabah gazetesinden Ufuk Sandık'ın bugünkü yazısında, bazı otomotiv firmalarının müşterilerle satın alınan otomobili hemen satmayacağına dair yeminli sözleşme yapmaya başladığına yer verdi. Firmaların müşterilerle yeminli sözleşme yapmalarının amacı ise ‘al-sat’çıların satın aldıkları sıfır kilometre otomobili yüksek fiyattan elden çıakrmasına engel olmak, otomobil ticareti yapanların yerine bireysel müşterilerin otomobil almasını sağlamak ve böylece ikinci el piyasasındaki fiyatların yükselmesini durdurmak olduğu belirtildi.

Galeri fiyatları ile bayilerdeki liste fiyatları arasında 30 binden 50 bin liraya varan farklar var. Lansman döneminde ‘al-sat’çılar bayiden özel fiyata aldıkları otomobilleri ikinci elde daha yüksek fiyatla elden çıkarıyor. Yeminli imzalı satış işlemi birkaç firmada başladı. Yeni sistemin diğer firmalar arasında da yaygınlaşması bekleniyor.

KARA LİSTE UYGULAMASI VAR

Otomotiv sektörü 'al-sat'çılarla ihtiyacı için otomobil satın alan gerçek müşterin birbirinden ayırt edilebilmesi için ‘kara liste uygulaması’ başlatmıştı. Bu uygulama kısmen de olsa etkili oldu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...