Tgrt Haber
09 Ağustos 2022 06:15 - Güncelleme : 09 Ağustos 2022 06:49

Bakanlıktan sıfır otomobilde fahiş fiyat hamlesi! ‘Al-sat’ devri bitiyor: Kilometre ve süre kısıtlaması geliyor

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren kanun düzenlemesi için geri sayım başladı. Sıfır otomobil alanlar, araçlarını ilk 6 ay içerisinde ya da 5 bin kilometre dolmadan satamayacak. Kısıtlama kişileri değil şirketleri kapsayacak.

Bakanlıktan sıfır otomobilde fahiş fiyat hamlesi! ‘Al-sat’ devri bitiyor: Kilometre ve süre kısıtlaması geliyor
sıfır otomobil,ticaret bakanlıpı

Son dönemlerde, otomobil fiyatlarındaki yüksek seyir devam ederken sıfır araç fiyatlarındaki artış, 2. el piyasasını da etkiliyor. Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Otomobilde 'al-sat' devrini bitirecek düzenleme geliyor.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, otomobilde bayi, galeri ve filo şirketlerinin fiyatları şişirip kârı paylaştığına yönelik ihbarlar aldıklarını dile getirdi.

SÜRE VE KİLOMETRE KISITLAMASI

Bunun üzerine de Ticaret Bakanlığı'nda yeni bir düzenlemenin hazırlığı başlatıldı. Düzenlemeyle, şirketler tarafından satın alınan sıfır araçlar, 6 ay geçmeden veya 5 bin kilometreyi doldurmadan satılamayacak. Düzenlemeye uymayanlara ciddi yaptırımlar uygulanacak.

Yeni düzenlemeyle birlikte otomobil piyasasındaki fahiş fiyat artışlarının ve vurgunculuğun önüne geçilmesi hedefleniyor.

Söz konusu düzenlemenin kalıcı olmayacağı, piyasalar normale döndüğünde yürürlükten kaldırılacağı belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...