Tgrt Haber
08 Ekim 2021 16:56

Pompaya yansımayan zammın bedeli 52 milyar TL

Enerji Bakanı Fatih Dönmez akaryakıt zamlarına ilişkin yaptığı değerlendirmesinde, "Akaryakıtta devlet verdi gelirinden 52 milyar liralık fedakârlık yaptı. Doğalgaz, elektrikte devlet fedakarlık yaparak maliyeti vatandaşa yansıtmadı"dedi.

Pompaya yansımayan zammın bedeli 52 milyar TL
akaryakıt,zam,doğalgaz

Enerjii ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez son bir haftada akaryakıta yapılan üst üste zamların ardından açıklamada bulundu.

Katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Bakan Dönmez, akaryakıt ve doğalgazda maliyetin vatandaşa yansıtılmadığının altını çizerek, "Akaryakıtta devlet verdi gelirinden 52 milyar liralık fedakârlık yaptı. Doğalgaz, elektrikte devlet fedakarlık yaparak maliyeti vatandaşa yansıtmadı" dedi.

“KARADENİZ GAZINI 2023'TE VATANDAŞIMIZLA BULUŞTURACAĞIZ”

Karadeniz’de yapılan sondaj çalışmalarına da değinen Bakan Dönmez, "Türkali kuyularımızda ilk keşfimizi yaptığımız sahada üretim kuyuları hazırlıyoruz, sahayı genişletiyoruz, 40 kadar kuyu kazacağız, ilk 10 kuyudan sonra üretime geçmiş olacağız. Hedef 2023'te vatandaşımızı Karadeniz gazıyla buluşturmak" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...