Tgrt Haber
10 Mart 2022 23:07 - Güncelleme : 10 Mart 2022 23:55

Ons altın yükselir mi? Ons altında 3000 dolar beklentisi

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken döviz kurunda hareketlilik yatırımcılar tarafından takip ediliyor. Altının onsu geçtiğimiz haftalarda 1940 dolara yükseldi. Şuan da 2000 dolar seviyelerinde olan ons altında kritik bekleyiş sürüyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 'ons altın için yeni zirveler konuşuluyor' demişti. Ons altında 3000 dolar seviye beklentisi oluştu. Peki ons altın yükselecek mi? Ons altında son durum ne? Gram altın ve çeyrek altın fiyatları ne durumda? İşte detaylar...

Altının ons fiyatı, bugün Antalya'da Rusya-Ukrayna-Türkiye dışişleri bakanlarının yaptığı toplantıdan somut bir adım çıkmamasıyla yeniden yukarı tırmandı.
Altının ons fiyatı, bugün Antalya'da Rusya-Ukrayna-Türkiye dışişleri bakanlarının yaptığı toplantıdan somut bir adım çıkmamasıyla yeniden yukarı tırmandı.

Küresel piyasaları hareketlendiren Rusya-Ukrayna krizi altın fiyatlarında büyük hareketlilik yaşattı. Altın fiyatları, geçtiğimiz haftalarda Rusya’nın Donetsk ve Luhansk’ı tanımasının ve bölgede gerilimin yükselmesinin ardından atak yaparak 1940 dolar seviyesine yükseldi. Bir haftada ise 1880 dolardan, 2 bin dolara yükselen altının onsu yukarı yönlü seyrine devam ediyor.

ONS ALTINDA SON DURUM

Altının ons fiyatı, bugün Antalya'da Rusya-Ukrayna-Türkiye dışişleri bakanlarının yaptığı toplantıdan somut bir adım çıkmamasıyla yeniden yukarı tırmandı. Ons altın fiyatları dünkü işlemlerde 2059 dolar ile 1976 dolar arasında sert dalgalandı. Ons altın yeni güne 1991 dolar seviyesinden başladı ve gün içerisinde en düşük 1970 doları, en yüksek ise 2007 doları gördü. Ons altın şu sıralarda 2000-1997 seviyelerinde seyrediyor.

Gram altın 960, çeyrek altın ise 1569 seviyelerinde hareket ediyor. Peki altının onsu yükselmeye devam edecek mi?

3 BİN DOLAR SEVİYESİ

Altın fiyatlarındaki bu yükseliş beklentileri de arttırdı. Altının onsu en son, son iki yıl önce bu seviyeleri görmüştü. Bu seviye ile Ağustos 2020 tarihinde 2075 dolar ile gördüğü tarihi rekor seviyesinden sonra en yüksek seviyeye ulaşmış oldu.

Gündemin böyle devam etmesi halinde önümüzdeki günlerde altının onsunun 2 bin dolar seviyesini geçerek 3 bin dolara yükselme ihtimali beklentiler içerisinde yer alıyor.

'YENİ REKORLAR GELEBİLİR'

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Yeni rekorlar gelebilir. Yükselişler bana 2020 yılında Covid-19 süreci dönemlerini hatırlatıyor. O zaman ons altın 2.070 dolar seviyesine gelmişti, herkes 3.000 dolar seviyesine geleceğini düşünürken 1.678 dolar seviyesine düşmüştü. Yeni zirveler konuşuluyor. Yeni zirveler için yükselişlerin kademeli yükselişlerin haftalık bazda kalıcı olması gerekiyor” ifadelerini kullanmıştı.

Memiş, yıl içinde gram altın fiyatlarını 1.450 TL, ons altın fiyatlarının ise 2.150 dolar seviyesinde olacağı tahmininin halen geçerli olduğunu belirtti.

BEKLENTİ ARTTI

Rusya Ukrayna arasındaki savaş piyasaları doğrudan etkilerken, savaşın devam etmesi ve büyümesi altının onsunda 3 bin dolar beklentisi oluşturdu. Altının onsunun bugün güne 2,053 dolardan başlaması yatırımcıları heyecanlandırırken, ons altının 3 bin dolar olma yolunda bugün bir adım daha atılmış oldu. Bu durum yatırımcıları başta en güvenli liman olan altına yönelmesini sağladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...