Tgrt Haber
21 Temmuz 2022 08:45 - Güncelleme : 21 Temmuz 2022 09:08

Son dakika! Bakan Nebati fiyat istikrarı için alınan önlemleri sıraladı

Son dakika haberi: Fiyat İstikrarı Komitesi beşinci toplantısında güncel enflasyon gelişmelerinin mercek altına alındığını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, alınan önlemleri peş peşe sıraladı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Bakan Nebati fiyat istikrarı için alınan önlemleri sıraladı
Nurettin Nebati,Enflasyon

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati: Fiyat İstikrarı Komitesi beşinci toplantısının gerçekleştirildiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Nebati, fiyat istikrarı için alınan 5 önlemi peş peşe sıraladı.

Nebati toplantıda, güncel enflasyon gelişmelerini mercek altına aldığını, arz kesintilerinin gıda ve enerji fiyatları üzerindeki risklerini detaylandırıldığını belirtti. Nebati, stratejik tarımsal ürünlerin yurt içi arzındaki gelişmelerini kapsamlı bir şekilde değerlendirildiğini söyledi.

Toplantı sonrasında yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Toplantıda güncel enflasyon gelişmeleri mercek altına alınırken, küresel düzeyde enflasyonist baskılar ile gıda ve enerji arz güvenliğine ilişkin endişelerin yoğunlaştığı içinde bulunduğumuz bu dönemde Emtia fiyatlarının seyri değerlendirilmiştir.

Son dakika! Bakan Nebati fiyat istikrarı için alınan önlemleri sıraladı

Komite üyeleri, arz-talep uyumsuzlukları ile arz kesintilerinin özellikle gıda ve enerji fiyatları üzerindeki risklerini detaylandırmıştır. Aynı zamanda gıda fiyatları özelinde buğday, arpa, ayçiçek yağı ve şeker gibi stratejik tarımsal ürünlerin yurt içi arzındaki gelişmeler değerlendirilmiştir.

RİSK FAKTÖRLERİ VE ÖNLEMLER ELE ALINDI

Toplantıda yılın ikinci yarısında fiyat istikrarını etkileyecek diğer risk faktörleri ve önlemler de ele alınmıştır.

Komite tarafından;

  • Kamu fiyat politikalarının, enflasyonla mücadele konusundaki kararlılık ve mali disiplin çerçevesinde belirlenmeye devam edilmesine,
  • Stratejik tarım ürünlerinin ilgili kurumlarımız tarafından satın alınmasına devam edilmesine,
  • Özellikle gıda ve enerji fiyatları başta olmak üzere fiyat istikrarına yönelik tüm paydaşların eş güdüm içerisinde çalışmaya devam etmesine,
  • Kış öncesi doğalgaz depolama ünitelerinin en üst kapasiteye ulaştırılması
  • Avrupa başta olmak üzere tüm dünyada enerji tasarrufuna yönelik önlemler en üst seviyede alınırken ülkemizde de enerji tüketim alışkanlıklarının bu istikamette yönlendirilmesine karar verilmiştir.

Son dakika! Bakan Nebati fiyat istikrarı için alınan önlemleri sıraladı

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...