Tgrt Haber
15 Temmuz 2022 16:58 - Güncelleme : 15 Temmuz 2022 17:10

Benzin ve mazot fiyatları düşecek mi? Brent petrol fiyatlarında son durum ne?

Akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanmalar hız kesmeden devam ediyor. Brent petrolde yaşanan düşüşle birlikte "Benzin ve mazot fiyatları düşecek mi? Brent petrol fiyatlarında son durum ne? Motorin, LPG ve benzin fiyatları ne kadar, kaç TL oldu?" soruları gündemdeki yerini aldı. İşte 15 Temmuz 2022 güncel akaryakıt fiyatları…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Benzin ve mazot fiyatları düşecek mi? Brent petrol fiyatlarında son durum ne?
benzin,akaryakıt,brent petrol,mazot,motorin,indirim

Brent petrol fiyatlarındaki hızlı dalgalanma Rusya Ukrayna arasında yaşanan savaşla birlikte sürekliliğini devam ettiriyor. Küresel petrol piyasasını etkileyen brent petrol fiyatlarında yeni bir gelişme yaşandı. Brent petrol fiyatı 100 doların altına düşünce güncel akaryakıt fiyatları merak edildi. Araç sahipleri "Benzin ve mazot fiyatları düşecek mi? Motorin, LPG ve benzin fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? Brent petrol fiyatlarında son durum ne?" sorularını araştırmaya başladı. Brent petrolde yaşanan düşüşün ardından benzin ve motorin (mazot) fiyatlarında da indirim haberleri peş peşe geldi. İşte 15 Temmuz 2022 güncel akaryakıt fiyatları

BRENT PETROL FİYATLARI NEDEN DÜŞTÜ?

Rusya Ukrayna savaşı brent petroldeki fiyat dalgalanmalarının fitilini ateşleyen en büyük etkenken küresel piyasada yaşanan gelişmeler akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Dünyanın en büyük ham petrol ithalatçılarından olan Çin'de koronavirüs vakalarında görülen artış ve getirilen yeni kısıtlamalar, fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturdu. Üretim yavaşlayınca petrol talebi de azaldı. Brent petrolün varil fiyatı önceki kapanışa göre yüzde 0,15 azalışla 99,34 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü ham petrolün varili 95,78 doları gördü.

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 100 doların altına gerileyerek 99,92 dolardan işlem görüyor. Dün 100,55 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 99,10 dolar seviyesinde tamamladı.

Brent petrolün varil fiyatı kapanışa göre yüzde 0,82 artışla 99,92 dolar oldu. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 95,78 dolardan alıcı buldu.

BENZİN FİYATI İNDİRİMİ BU GECEDEN İTİBAREN GEÇERLİ

Sektör temsilcileri benzin grubunda 1,55 TL indirim beklediklerini duyurmuştu. Benzin litre fiyatı için beklenen indirim gerçekleşti. İndirim bu gece yarısından itibaren pompaya yansıyacak.

LPG FİYATLARINA ZAM!

Bret petrolle birlikte akaryakıt piyasasında yaşanan düşüşle benzine indirim gelirken LPG fiyatlarına ise zam geldi. 14 Temuz'dan itibaren geçerli olmak üzere LPG fiyatlarına 30 kuruş zam yapıldı.

İSTANBUL'DA MOTORİN VE BENZİN FİYATI NE KADAR OLDU?

  • Benzin fiyatı: 25,21 TL
  • Mazot fiyatı (Motorin): 25,44 TL
  • LPG litre fiyatı 11,03 TL

 

ANKARA'DA MOTORİN VE BENZİN FİYATI NE KADAR OLDU?

  • Benzin fiyatı 25,32 TL
  • Mazot fiyatı (Motorin) 25,53 TL
  • LPG litre fiyatı 11.05 TL

 

İZMİR'DE MOTORİN VE BENZİN FİYATI NE KADAR OLDU?

  • Benzin fiyatı 25,31 TL
  • Mazot fiyatı (Motorin) 25,54 TL
  • LPG litre fiyatı 10,73 TL
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...