Tgrt Haber
17 Şubat 2022 21:35 - Güncelleme : 17 Şubat 2022 21:56

Merkez Bankası faizi sabit tuttu! İslam Memiş'ten çarpıcı döviz ve altın yorumu

Merkez Bankası faizi sabit tutma kararı aldı. Kararı öncesinde tahmin eden altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar, euro ve altın fiyatlarına dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 1-2 hafta içerisinde altın fiyatlarında bir düşüş beklediğini ifade eden İslam Memiş, sonrası için 1450 lira öngörüsünü yineledi.

Altın ve gümüşün son bir alım fırsatı vereceğini vurgulayan İslam Memiş, gram altının  1450 liraya göreceğini vurguladı
Altın ve gümüşün son bir alım fırsatı vereceğini vurgulayan İslam Memiş, gram altının 1450 liraya göreceğini vurguladı

Merkez Bankası piyasaların beklediği faiz kararını bugün açıkladı. Merkez Bankası faizi sabit tuttu. Karar öncesi "Saat 14:00’de TCMB’nin faiz kararı var. Buradan da sürpriz bir karar beklemiyorum" diyen İslam Memiş, hafta boyunca dolar, euro ve altında yaşanacak hareketlilikle ilgili önemli ipuçları paylaştı.

KIRMIZI ÇİZGİMİZ 13.80

İslam Memiş, dolarda bu hafta için kırmızı çizginin 13.63 seviyesi olduğunu söylemişti. Daha önce görülen 13.68 seviyesinin suni yükseliş olduğuna dikkat çeken Memiş, kısa vadede aşağı yöndeki trendleri takip etmek gerektiğini kaydetti.

Memiş, şunları söyledi:

Dolarda aşağıda yönde 13.30 seviyesi var. Bu seviye bizim için kritik öneme sahip. Eğer 13.30 seviyesi önümüzdeki 4 hafta içinde aşağı yönde kırılırsa tekrar 11.60 seviyesine kadar hızlı bir gerileme görebiliriz. 13.30 seviyesi güçlü bir destek seviyesi olur ve 13.80 seviyesi geçilirse farklı bir senaryo ortaya çıkar. O yüzden kırmızı çizgimiz aşağıda yönde 13.30, yukarı yönde 13.80’dir.

EKSİ DURUM OLUŞTURUR

Memiş, bu hafta piyasaların TCMB'nin faiz kararına odaklandığına dikkat çekti. Memiş, TCMB’nin bu süreçte sakin tavrını korumaya devam edebileceğini söyledi.

TCMB’nin ocak, şubat ve mart aylarında alacağı kararların piyasalar açısında çok önemli olmadığına değinerek şunları dile getirdi:

Hayati öneme sahip kararları geçen kasımda gördük. Önümüzdeki 2 ayın da faiz kararı çok önemli değil. Ancak faizleri düşürürse felaket arttırırsa da sürpriz bir hamle olur. Faizi arttırmak belirlenen politikalardan dönmek anlamına gelir. Dereyi geçerken paça sıvanmaz.

Şu an TCMB’nin kesinlikle aşağı veya yukarı yönde hamle yapması eksi bir durum oluşturur. TCMB, Amerikan Merkez Bankasının kararlarını görmek istiyor.

Memiş'in açıklamalarının ardından beklendiği gibi TCMB, faiz oranını sabit tuttu.

YATIRIMCIYA YÜKSELİŞ UYARISI

Merkez Bankası, İslam Memiş'in tahminini haklı çıkardı. İslam Memiş, altın ve dolarda agresif bir yükseliş beklemediğini ifade edip, yatırımcıyı yükseliş için zamanın daraldığı konusunda uyardı.

ALTIN SON BİR ALIM FIRSATI VERECEK

İşte İslam Memiş'in altın, dolar ve gümüşle ilgili uyarıları:

Son alım fırsatını vermeden yıl içinde öngördüğüm yükselişin başlamasını beklemiyorum. Ancak zaman daraldı. 1-2 hafta içindeki geri çekilmeli son düşüş olarak göreceğim.

ALTIN VE GÜMÜŞÜ TUTAMAZLAR

Her ne kadar faiz artırım sürecini başlatsa da enflasyon süreci çok sancılı olacak. 2021’de manipüle edilen emtiaları 2022’de tutamazlar. Çünkü başka yalan kalmadı.

GRAM ALTIN 1450 LİRA OLACAK

2022 yılı için öngördüğüm ons altında 2.150 dolar, gram da 1.450 lira... Ons gümüşte 40 dolar gramda 20 lira seviyelerinde değişiklik yoktur.

GÜMÜŞ ALTINI TAHTINDAN EDECEK

1-2 hafta içindeki öngördüğüm geri çekilmeleri son fırsat olarak yorumlayacağım. Ve 1-2 hafta içindeki düşüş öngörüm devam ediyor.

Özellikle gümüşün 2022’de yine altına kıyasla daha fazla değerleneceği öngörümü anımsatmak isterim. Gümüşün 2022’de altını tahtından eden bir fiyatlama ile yılı tamamlamasını bekliyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...