Tgrt Haber
18 May 2023 15:24 - Güncelleme : 18 May 2023 16:02

Memurlara kira desteği verilecek! Bakan Çavuşoğlu duyurdu

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, fahiş kira artışlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, büyükşehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı verileceğini duyurdu.

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
Memurlara kira desteği verilecek! Bakan Çavuşoğlu duyurdu
Mevlüt Çavuşoğlu,Antalya,Memur

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, milletvekili seçildiği Antalya'da, kendisiyle birlikte TBMM'de yer alacak Cumhur İttifakı vekilleri ve AK Parti ve MHP parti il örgütleriyle bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada memurlar için müjdeli bir haber paylaştı.

MEMURLARA KİRA DESTEĞİ

Seçim kampanyası sürecinde vatandaşların en çok dile getirdiği ve çözüm için çalışma başlattıkları üç soruna dikkati çeken Çavuşoğlu, "Bunlardan ilki Antalya'mızdaki fahiş kira artışları. Önce Rusya- Ukrayna savaşı, sonra asrın felaketi depremler, arz- talep dengesini bozdu. Ancak bu sorun sadece yaşanan krizlerin sonucu değil; fırsatçıların da kurnazlığından kaynaklı. Bu ahlaki de değil, insani de değil. Yasal düzenlemelerle ve ilave tedbirlerle gereğini yapacağız. Büyük şehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı vereceğiz" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NA 'RUSYA' TEPKİSİ: BOŞ SÖYLEM

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz haftalarda yaptığı, seçimi  kazanmaları halinde Rusya'ya yaptırım uygulayacakları yönündeki açıklamamalara tehki gösteren Çavuşoğlu, bu durumun turist kaybına yol açtığını söyledi. Çavuşoğlu açıklamasında "Rusya-Ukrayna savaşında tarafsızlığı bozup, Batı'dan aferin almak için Rusya'ya yaptırım uygulamanın ülkemize ve Antalya'mıza ne yararı olacak? Sizler bu vaadi verirken; çiftçimize, turizmcimize, esnafımıza, ihracatçımıza sordunuz mu? Antalya olarak bunun ilk etkilerini görmeye başladık bile. Sadece bu boş söylemle Rus turist sayısı, geçen yıla oranla yüzde 10 seviyelerine kadar geriledi" diye konuştu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...