Tgrt Haber
30 Aralık 2021 07:51

Memur ve emekli 3 Ocak’ı bekliyor: Zam ne kadar olacak?

Memur ve emekli maaşları belli oluyor. Hükümet asgari ücretten sonra emekliye de zam yapmaya hazırlanıyor. Pazartesi günü TÜİK’in açıklayacağı enflasyon oranı memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam için belirleyici olacak.

Memur ve emekli 3 Ocak’ı bekliyor: Zam ne kadar olacak?
memur,,ekemkli,,zam,

Asgari ücrete yapılan yüzde 50.5'lik zammın ardından gözler, 2022 emekli ve memur zam oranlarına çevrildi. Milyonlarca memur ve emeklinin gözü kulağı 3 Ocak'ta açıklanacak Aralık ayı enflasyonunda. Memur ve emeklisine verilecek maaş ve ek zam bu orana göre netleşecek

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak. Bu yılın ikinci altı aylık döneminde gerçekleşen enflasyon SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı olacak.

ZAMMIN YÜZDE 15.7 CİVARI OLMASI BEKLENİYOR

Yine bu 6 aylık enflasyonun yüzde 3'ü aşan kısmı da memur ve emeklisinin enflasyon farkını ortaya koyacak. Memurlara yapılacak ek zam görüşmeleri de bu oran netleştikten sonra gerçekleştirilecek. Bu oranın enflasyon farkıyla beraber yüzde 15.7 civarında olması bekleniyor

"SIRA EMEKLİLERDE HAKKINI VERMEK LAZIM"

Emekli ve memurun dört gözle beklediği zamma ilişkin açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Asgari ücrete yüzde 50 zam yapmışsınız, kamu görevlileriyle çok güzel bir anlaşma yapılmış. Şimdi sıra emeklilerde. Onların da hakkını vermek lazım" ifadelerini kullandı.

Ek olarak tahmini enflasyon artışıyla beraber aile yardımı hariç en düşük memur maaşının 5 bin lirayı geçmesi bekleniyor. Bu artışa ilaveten ekstra iyileştirme için çalışmaları sürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...