Tgrt Haber
30 May 2022 16:24 - Güncelleme : 31 May 2022 21:38

Manisa'da büyük heyecan: Su yerine petrol fışkırdı

Brent petrol ve akaryakıt fiyatları fırlarken, Manisa’dan gelen haber umut oldu. Bir çiftçi zeytinlikte su kuyusu açmak için sondaj yaptırdı. Ancak su yerine petrol fışkırdı. Bütün ilde heyecana neden olan gelişme üzerine TPAO numune alarak inceleme başlattı. Tarlanın sahibi Yüksel “Çıkacak sonucu bekliyoruz” dedi.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
petrol

Brent petrol ve akaryakıt fiyatlarının fırladığı dönemde Manisa’dan gelen haber heyecana neden oldu. Petrolü büyük oranda ithal eden Türkiye'nin yüzünü güldürecek gelişme bir çiftçinin zeytin tarlasına su kuyusu açtırma girişimiyle yaşandı. Su kuyusu için yapılan sondajda su yerine adeta petrol fışkırdı. Siyah maddenin ne olduğunu anlamak için Türkiye Petrolleri Anomim Ortaklığı (TPAO) çalışma başlattı. Şimdi bütün gözler çıkacak raporda. 

YANICI SIVI PETROL MÜ?

Salihli’ye bağlı Yağbasan Mahallesi'nde çiftçilik yapan Mustafa Yüksel’in tarlasındaki su kuyusundan akan siyah ve yanıcı sıvı yangına neden olurken jandarma çıkan yangın üzerine bölgede güvenlik önlemi alarak bölgeye şerit çekti. Olayda sabah mahalleye gelen Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) yetkilileri bölgedeki sondajdan numune aldı.

Manisa'da büyük heyecan: Su yerine petrol fışkırdı

Zeytin tarlası sahibi çiftçi Mustafa Yüksel, “Tarlamdaki sondajdan çıkan yanıcı sıvı nedeniyle sabah saatlerinde TPAO yetkilileri numune aldı. Numune sonuçlarına göre bir değerlendirilme yapılacak. Çıkacak sonucu bekliyoruz” dedi.

FAY HATTINDAN SIZDI... 

Yaşanan süreçle ilgili bilgi veren AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen ise sahanın TPAO tarafından ruhsatlandırılmış bir bölge olduğunu söyledi. Bilen “Yağbasan Mahallesi sahası, şu anda Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından sondaj ve arama çalışması için ruhsatlandırılmış bir bölge. Kesin sonuçların kısa bir süre içerisinde gelmesini bekliyoruz. Ancak ilk izlenimlere göre bu sızıntının o bölgede yer alan fay hatlarından kaynaklanan bir sızıntı olduğu değerlendiriliyor” dedi.

Manisa'da büyük heyecan: Su yerine petrol fışkırdı

Öte yandan son olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 2 ilde petrol araması için Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) ruhsat verdi. Mardin ve Şırnak illerinde karadaki 12 bin 62 hektarlık alan için 5 yıl süreyle petrol aramalarına açıldı.

SONUÇLAR AÇIKLANDI

Salihli'ye bağlı Yağbasan Mahallesi'nde çiftçilik yapan Mustafa Yüksel'in tarlasındaki su kuyusundan akan siyah ve yanıcı sıvıdan, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı yetkilileri 2 gün önce numune almıştı. Analiz sonuçları ile ilgili müjdeli haberi ise AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen verdi. “Bu sahamız Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından sondaj ve arama çalışması için ruhsatlandırılmış bir bölgeydi” diyen Bilen, “Alınan numune sonuçlarına göre sondajdan gelen siyah sıvının yüzde 94’u su, yüzde 6’sı ise çok kaliteli petrol olarak tespit edildi. TPAO yetkilileri kısa sürede sahaya gelerek bölgede rezerv tespit çalışması için kuyu açma çalışması başlatacak. İnşallah büyük bir oranda rezerve ulaşırız” diye konuştu.

Manisa'da büyük heyecan: Su yerine petrol fışkırdı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...