Tgrt Haber
19 Temmuz 2023 09:43 - Güncelleme : 19 Temmuz 2023 09:53

Benzin ve motorin uçunca LPG'ye talep arttı! Oto sanayide randevu dönemi başladı

Akaryakıt fiyatlarına gelen ÖTV zammıyla benzin ve motorine gelen fahiş artış sonrası gözler LPG'ye çevrildi. Benzin ve LPG arasında fiyat farkı katlanınca, tasarruf yapmak isteyen araç sahipleri otogaz dönüşüm işletmelerine hücum etti. Yoğun talep alan işletmeler çözümü randevu sisteminde buldu.

Benzin ve motorin uçunca LPG'ye talep arttı! Oto sanayide randevu dönemi başladı
LPG,otogaz,benzin,akaryakıt,zam,sanayi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan akaryakıta ÖTV zammı sonrası benzin ve motorine tarihi zam geldi. Mazot 32 TL, benzin 34 TL'yi geride bırakırken LPG ise onların yarı fiyatının altında kaldı. Benzin fiyatı can yakıcı hale gelince arabası olan vatandaşlar da çareyi LPG sistemi taktırmakta buldu.

RANDEVU SİSTEMİ BAŞLADI

Şu anda LPG’li bir araç kilometrede son zamlarla beraber 1 lira 20 kuruş yakıyor. Benzinli bir araç ise 3 lira 30 kuruşa kadar çıkabiliyor. Zamların ardından otomobil sanayi merkezlerinin içerisinde araç yoğunluğu yaşanıyor. Talep fazla olunca otomobillere LPG takan işletmelerde randevu sistemine döndüler.

LPG taktırmada randevu dönemi

LPG SİSTEMİ TAKTIRMANIN MALİYETİ NE KADAR?

Bir işletme sahibi benzin ve motorin fiyatlarındaki zamlardan sonra yaşanan durum hakkında “şu son zamlardan sonra bizde randevu sistemine döndük. Günde 8-10 araç geliyor eskiden 2-3 araç geliyordu. Ortalama 6 saat montaj süremiz var müşteri aracını sabah bırakıyor akşam alıyor” ifadelerini kullandı.

Benzinli bir araca LPG sistemi taktırmanın bedeli ise şu sıralar 10 ila 20 bin lira arasında değişiyor. Yani otogaz sisteminin masrafı ortalama 10 ila 20 bin kilometrede parasını amorti ediyor.

LPG taktırma

‘ÇAREYİ ARACIMIZA LPG TAKTIRMAKTA BULDUK’

Aracına LPG sistemi taktırmaya gelenler de Show Haber'e yaptıkları açıklamalarında “12-13 lira otogaz şu anda. 35 lirayı geçti benzin ise. Çareyi burada bulduk ama iki gündür sıra bekliyoruz. Fiyat farkı var yarısı kadar 3’te 1 oranına falan geliyor ondan dolayı bizde aracımıza otogaz taktırmaya geldik bundan sonra böyle bineceğiz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...