Tgrt Haber
18 Haziran 2022 10:39 - Güncelleme : 18 Haziran 2022 13:38

Kripto paralarda 'faiz' artırımı kasırgası: Bitcoin ve Ethereum kritik seviyenin altına indi

Kripto parada sular durulmuyor. Bitcoin, Ethereum ve diğer birçok kripto para birimi yılın en düşük seviyelerinde. Son olarak bugün sabah saatlerinde kritik noktalara geriledi.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Kripto paralarda 'faiz' artırımı kasırgası: Bitcoin ve Ethereum kritik seviyenin altına indi
kripto para

Bitcoin 28 Mart'taki bu yılın en yüksek seviyesi olan 48.234 dolardan yüzde 60’a yakın düştü. Ethereum benzer şekilde 3.573,96 dolar seviyesinden yüzde 70’e yakın geriledi.

Kripto paralar üzerinde tüm piyasalarda görülen Fed baskısı daha ağır hissediliyor. Fed’in hafta içinde 75 baz puan faiz artırarak sıkı para politikasına sert hamlelerle devam etmesi tüm piyasaları sarstı. Dün Fed’in kongreye sunduğu yarı yıl para politikası raporunda enflasyonla mücadelede fiyat istikrarını sağlama adımlarının “koşulsuz” sürdürüleceği mesajıyla son darbe de geldi.

Kripto paralarda ise kredi şirketlerinin işlem dondurma kararları daha derin düşüşlere yol açıyor.

ABD merkezli Celsius’un Bitcoin işlemlerini durdurmasının ardından dün de Hong Kong merkezli Babel Finance da benzer karar aldı. Yüksek oranlarda faizler vadeden kripto para kredi şirketlerinde bir çözülme olduğu izleniminin de katkıda bulunduğu düşüş trendinde Bitcoin 20 bin doların, Ethereum 1.000 doların altına indi.

CANLI KRİPTO PARA FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...