Tgrt Haber

Kredide sigortasız dönem! 2 farklı paket ve riske göre faiz geliyor

27 Eylül 2022 10:05 - Güncelleme : 27 Eylül 2022 10:27
Kredide sigortasız dönem! 2 farklı paket ve riske göre faiz geliyor
kredi,banka,konut kredisi,tüketici kredisi

Konut ve tüketici kredilerinde geçen hafta yönetmelikte yapılan değişiklikle yeni bir düzenlemeye gidildi. Gelecek yıl başlayacak olan yeni düzenlemeye göre, konut ve tüketici kredilerinde artık sigorta yaptırmak zorunlu olmayacak. Bankalar tüketiciye sigortalı ve sigortasız şartları içeren 2 paket sunacak. Sunulan paketler arasında faiz farkı olabilecek.

Konut ve kredi tüketicilerinde geçtiğimiz hafta yeni bir düzenlemeye gidildi. Önümüzdeki yıl hayata geçirilecek düzenleme ile tüketici ve konut kredilerinde sigorta şartları değiştirildi.

2 AYRI PAKET OLACAK

Yeni dönemde artık tüketicinin açık talebi olmaksızın krediyle bağlantılı sigorta yaptırılamayacak. Bankalar kredi verirken sigorta konusunda tüketiciye 2 ayrı paket sunacak. Bu paketler sigortalı ve sigortasız şartları içerecek.

SİGORTA YAPTIRMAK ZORUNLU DEĞİL

Kredi işlemi şubeye gitmeden uzaktan yapılıyorsa bu defa telefon veya mesaj ile tüketicinin onayı alınacak. Bankalar hayat ve krediyle bağlantılı sigortaları talep edebilecek. Ancak tüketici kredi kullandığı bankadan sigorta yaptırmak zorunda olmayacak. Ayrıca krediye ilişkin aynı teminatı içeren birden fazla sigorta da talep edilemeyecek.

FAİZ FARKI OLABİLİR

Öte yandan tüketiciyi riskli görüp daha ağır kredi öne sürme şartları var. Yani sigortalı kredi teklifi ile sigortasız kredi teklifi faiz farkı olabilir. 
Banka kredi verirken sigortayı kendi yaparsa daha düşük faizli teklif edebilecek ya da başka bonuslar sunabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...