Tgrt Haber
02 Ağustos 2022 11:30 - Güncelleme : 02 Ağustos 2022 11:43

Bakan Kurum açıkladı: Kira ve konut fiyatlarında gerileme olacak

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kabine toplantısının ardından soruları cevapladı. Yüksek konut ve kira fiyatlarına ilişkin konuşan Bakan Kurum, fiyatlarda gerileme olacağını söyledi.

Bakan Kurum açıkladı: Kira ve konut fiyatlarında gerileme olacak
kira,konut,sosyal konut,murat kurum

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dün yapılan Kabine toplantısının ardından soruları cevapladı.

Yüksek konut ve kira fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, fiyatlarda suni bir artış olduğunu belirterek demir ve çimento maliyetlerinin de gerilemeye başladığını söyledi.

Pandemiden olumsuz etkilenen küresel tedarik zincirinin de yerine oturduğunu belirten Bakan Kurum, ülkelerin yeniden üretime geçtiğini vurgulayarak "Üretime geçince arz arttı, talep aynı kalınca fiyatlar da geriliyor” dedi.

“KİRA VE KONUT FİYATLARI DÜŞECEK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 81 ile sosyal konut projesini de hatırlatan Bakan Kurum, "Kiralarda da konut fiyatlarında da gerileme olacak" dedi. Bakan Kurum "İnşallah vatandaşımızı her işte olduğu gibi konut işinde de kira işinde de aç ve açıkta bırakmayacağız" diye konuştu.

VATANDAŞLAR KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLACAK

Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada dar gelirlilere konut müjdesi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşlarımız kira öder gibi taksitlerle ev sahibi olacak. Bu adım son dönemde ciddi şikayet konusu olan kiraların da düşmesine yol açacaktır." dedi.

KİRALAR DÜŞECEK

Vatandaşın en çok şikayet ettiği konular arasında yer alan kira fiyatlarıyla ilgili yüzde 30 düşüş yaşanacağını belirten İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, "İddia ediyorum ki 2023'te 10 bin TL'lik evlerin 6-7 bine, en kötü 8 bine düştüğünü göreceğiz. Bu çok basit bir hesap, Türkiye'de kiracı profiline baktığınızda kimse 30-40 bin kazanmıyor" demişti. 

YÜZDE 25 ZAM SINIRI

Öte yandan enflasyondaki yükseliş sonrası fahiş kira fiyatı artışlarına yönelik düzenlemeye gidilerek Temmuz 2022-Temmuz 2023 tarihleri arasında kira artışlarına yüzde 25 zam sınırı getirilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...