Tgrt Haber
21 Haziran 2022 10:54 - Güncelleme : 21 Haziran 2022 11:22

Katar'da yeni kararlarını açıkladı: Elon Musk Twitter CEO'luğundan vazgeçti

Katar Ekonomi Forumu toplandı. Zirvede söz alan dünyanın en zengin iş insanı Elon Musk yine sansasyonel açıklamalarda bulundu.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Katar'da yeni kararlarını açıkladı: Elon Musk Twitter CEO'luğundan vazgeçti
elon musk

Dünyanın dört bir yanından dünya liderleri ve girişimciler, ikinci Katar Ekonomik Forumu'nda buluştu. Dün başlayan zirvede Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani'nin himayesinde çeşitli devlet başkanları, 500'den fazla iş lideri ve 75'ten fazla açılış konuşmacısı bir araya geldi.

20-22 Haziran tarihleri ​​arasında gerçekleşen toplantıda bugün söz alan Elon Musk kritik açıklamalara imza attı.

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Bloomberg Genel Yayın Yönetmeni John Micklethwait ile mülakat yaptı. Halihazırda 200 milyar doları aşan servetiyle dünyanın en zengin iş insanı olarak bilinen Musk, kripto yatırımları, Twitter satın alımı ABD resesyonu ve ABD iç politikasına dair güncel değerlendirmelerini yaptı.

Kripto paraya yatırımları ile son olarak bir davayla gündeme gelen Elon Musk, "İnsanların kriptoya yatırım yapması gerektiğini asla söylemedim. Bir miktar Bitcoin satın aldık” derken ayrıca bu yatırımın toplam nakit varlıklarının çok küçük bir payı olduğunu vurguladı.

‘TWITTER’DA CEO’LUK DÜŞÜNMÜYORUM’

Twitter'ı devralmasıyla birlikte hala birkaç "çözülmemiş mesele" olduğunu ve platformda kaç tane bot olduğu konusunda hala bir çözüm beklediğine dikkat çeken Musk, Twitter satın alımında onu kullanmaya odaklanacağını ancak CEO’luğu planlamadığını bildirdi.

ELON MUSK’IN KRİZ PLANI

Milyarder iş insanı, Tesla'nın önümüzdeki üç ay içinde maaşlı işgücünü yüzde 10 oranında azalttığını buna karşın saatliklerin artacağını söyledi.

Elon Musk, bir resesyonun “bir noktada kaçınılmaz” olduğunu ve yakın vadede bir durgunluğun olması ihtimalinin olmama ihtimalinden daha yüksek olduğunu söylerken Donald Trump'ı destekleyip desteklemeyeceği sorulduğunda, "Bu seçimde bu noktada kararsızım" dedi.

SpaceX CEO'su Elon Musk ile beraber “Küresel İyileşmeyi Eşitlemek” temasıyla buluşan toplantının onaylanan katılımcıları arasında, DAMAC Properties Başkanı Hussain Sajwani ve Qatar Airways CEO'su Akbar Al-Baker yer alıyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...