Tgrt Haber
07 Nisan 2015 05:54

İstanbul ve Antalya YHT ile bağlanıyor

Erzincan-Erzurum-Kars, Eskişehir-Antalya, Antalya-Kayseri ve Kırıkkale-Samsun arasında hızlı tren hattı için çalışmalar başlıyor.

İstanbul ve Antalya YHT ile bağlanıyor
Erzincan-Erzurum-Kars, Eskişehir-Antalya, Antalya-Kayseri, Kırıkkale-Samsun, hızlı tren, hızlı tren hattı,

Türkiye'nin dört bir yanına yeni hızlı trenler geliyor. Birçok şehri ilgilendiren çalışmalar hızlanacak. Kesin proje aşamasına geçilecek hatlardan en önemlileri arasında Erzincan-Erzurum-Kars hızlı treni bulunuyor. Kars- Bakü-Tiflis demiryolu hattına bağlanması beklenen proje ile 710 kilometre demiryolu ağı örülecek. Diğer bir kesin proje çalışmasına ise Eskişehir'den başlanacak. Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar-Antalya hattı faaliyete geçtiğinde stratejik bir hatta kavuşulmuş olunacak. Bu hatla Türkiye'nin en büyük turizm şehirlerinden Antalya; İstanbul ve Bursa'ya da bağlanmış olacak. 423 kilometrelik hatta trenler, maksimum 250 kilometre hızda gidecek. Proje için 9 milyar 180 milyon liranın ayrıldığı belirtiliyor. Karadeniz Bölgesi'nde de Kırıkkale-Çorum-Samsun hattında kesin proje çalışmalarının bu yıl başlaması hedefleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...