Tgrt Haber
12 May 2022 14:50 - Güncelleme : 15 Kasım 2022 10:32

Küresel piyasalar krizde uyarısı yapan İslam Memiş, altın ve dolar için uyardı: Yapacak bir şey yok, piklere diplere hazır olun

ABD’de faiz artırımı ve ardından düşen enflasyon rakamları dolara değer kazandırdı. Dolar etkisinde hareket eden altın da ibresini yukarı çevirdi. Kripto paralar ise dibi gördü. Sert düşüş ve sert yükselişlerin yaşandığı piyasalar kafaları karıştırdı. "Dolar yükselecek mi? Gram altın kaç lira olur?" soruları ekonomi gündeminin merkezinde. Finans analisti İslam Memiş, Temmuz ayında yaşanacak piklere işaret etti, 'elinizdekini çıkarmayın' uyarısı yaptı.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
islam memiş,altın,dolar,bitcoin,kripto para

Geçtiğimiz hafta faiz artırımına giderek piyasalarda fırtına estiren ABD, bu hafta da açıkladığı enflasyon rakamlarıyla piyasaları etkiledi. Rusya-Ukrayna savaşının küresel ekonomiye etikelir ise sürüyor. Çin, emtiaların fiyatlarını kontrol altında tutmak için hamleler yaptı. Para ve altın piyasalarında sisli hava hakim. Haftalardır yükselişini devam ettiren dolar ve Euro hayli yükselirken gram altın ise ibreyi yeniden yukarı çevirdi. Borsada değer kayıpları yaşanırken kripto paralar çakılmış durumda. Piyasalarda yaşanan karmaşa nedeniyle vatandaşın gündeminde “Altın yükselecek mi?”, “Dolar kaç lira olacak?”, “Kripto paralar daha da düşecek mi?” gibi sorular var. Altın tahminleri ile ünlü finans analisti İslam Memiş, son yaşananlar ekseninde kritik değerlendirmelerde bulundu.

BİTCOİN İÇİN YAPACAK BİR ŞEY YOK

İslam Memiş, Merkez Bankalarının güdümünde para ve altın piyasalarında fiyatlamaların gerçekleştiğini söyledi. Kripto para yatırımcısının sepet yaparak bugüne kadar gerekli tedbiri almış olması gerektiğinin altını çizen Memiş, “Yapacak bir şey yok. Merkez Bankalarının güdümünde piyasalarda bu trend devam edecek. Bir hafta bakacaksınız sert bir şekilde yükselmiş, bir hafta bakacaksınız sert bir şekilde düşmüş. Dolar tarafında sert yükselişler, elbet sert düşüşlere yerini bırakacak. Karma karışık devam edecek” dedi.

HAZIRLIK YAPIN

“Piyasalar tıkandı” diyen Memiş, Temmuz ayında küresel finans piyasalarında yeni bir ekonomik kriz dalgası başlama ihtimaline karşı bir hazırlık yapılması gerektiğine vurgulayarak şunları söyledi:

“Merkez Bankaları faiz artırımı yaparak enflasyonu düşürmeye çalışıyor. Ancak yine de enflasyon yükseliyor, alım gücü düşüyor. İnsanlar enflasyon düşecek, piyasalar düzelecek sanıyor. Al-sat yaptırılarak varlıklar eritiliyor. Burada gelenekselci olan insanlarda bir sorun yok. Yenidünya düzeninde, Temmuz ayında enflasyon bir miktar çekilecek ama sonrasında bir hiperenflasyon olabilir. Tüm yatırım araçlarında Temmuz ayında bir karmaşa olabilir. Dolar 104 ile 106’ya yükselmesi ABD’nin işine gelmiyor. Küresel finans sistemi krize girdi.”

ÜLKELER ÇIKMAZ İÇİNDE

“Sonbaharla birlikte enflasyonun hipertansiyona dönmesi mümkün” diyen Memiş, “Ülkeler çıkmaz içindeler. Emtiaya ve kripto paralara baskı yaparak, faiz artırarak enflasyonu tutmaya çalışıyorlar. Temmuzda güçlere yetmeyecek. Temmuz ayında neyin ne olduğu daha iyi anlaşılacak. İnsanlar çok şey hayal eder ama az şeyin sahibi olurlar. Umutların daha karamsar olduğu bir dönem girildi” ifadelerini kullandı.

KAPSÜL EVLERDE YAŞAYACAĞIZ

Enflasyona karşı dünya genelinde tersine göçler olduğu tespitinde bulunan Memiş, artık şehirlerin boşalmaya başladığını ifade etti.

“Mecburiyet karşısında yeni bir sistem oluşuyor. Artık ev almak mümkün değil. İnsanlar 10 ya da 15 yıllık kontrat yapmak zorunda kalacak. Gelecekte kapsül evler olacak”

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...