Tgrt Haber
19 Ocak 2022 13:12

Altın ve dolar için son gün uyarısı! İslam Memiş yorumladı

Türkiye para ve altın piyasaları, bu hafta açıklanacak Türkiye Merkez Bankası ile önümüzdeki hafta açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) faiz karalarına kilitlendi. Vatandaş “Dolar düşecek mi yükselecek mi?”, “Altın fiyatları artacak mı azalacak mı?” sorularını merak ediyor. İslam Memiş, TGRT Haber’de bu ve önümüzdeki hafta faiz kararlarına ilişkin yatırımcılara kritik önerilerde bulundu.

Altın ve dolar için son gün uyarısı! İslam Memiş yorumladı
Merkez Bankası Kararları,Fed faiz kararı,Altın fiyatları yükselecek mi,Dolar fiyatları düşecek mi?

Altın ve para piyasalarında gözler bu hafta açıklanacak Türkiye Merkez Bankası ile önümüzdeki hafta açıklanması beklenen ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararında… Türkiye Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu toplantısını 20 Ocak’ta gerçekleştirirken Fed ise 25-26 Ocak tarihinde faiz kararını verecek. Her iki merkez bankasının vereceği karar, Türkiye’deki yatırımcı ve doların ve altının seyri açısından son derece önemli. Peki faiz kararları ile yatırımcıları ne bekliyor? Fed ve Türkiye Merkez Bankası faiz kararları ile dolar düşecek mi, yükselecek mi, altın fiyatları nasıl etkilenecek? Para ve altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, TGRT Haber’de bu ve önümüzdeki haftaya ilişkin yatırımcılara kritik önerilerde bulundu. 

MERKEZ BANKASI FAİZİ PAS GEÇEBİLİR 

Doların güne yükselişle başladığına dikkat çeken Memiş, bunun yarın toplanacak olan Türkiye Merkez Bankası Para Politikası Kurulundan kaynaklı alımlar olduğunu söyledi. Memiş, yarınki toplantının para ve altın piyasalarına etkisini şöyle anlattı:  “Piyasaların ve benim kişisel beklentim Türkiye Merkez Bankasının faiz kararını pas geçeceği yönünde. Çünkü Türkiye Merkez Bankası, Fed kararlarını görmek isteyebilir. Bu da faiz kararları almamasına neden olabilir. Faiz kararının pas geçilmesi durumunda dolar kurunda bir miktar geri çekilmeler olabilir. Faiz indirimi yaparsa doların direnç seviyesi olan 13.80, yukarı yönde kırılabilir. Küçük ve orta ölçekli yatırımcıların yarınki Merkez Bankası kararını görmeden pozisyon almamasını öneririm.”

FED ALTIN FİYATLARINI GERİLETEBİLİR 

Ons altın fiyatının yılın ilk üç ayında 17.90 ile 18.30 dolar aralığına sıkıştığını belirten Memiş, bu sıkışmanın önümüzdeki hafta da devam edeceğini söyledi. Bunun sebebinin Fed kararını bekleyen bir emtia piyasası olmasından kaynaklandığının altını çizen Memiş, “Ons altın fiyatı 1.827-1.830 dolar seviyesine yaklaşınca satış geliyor. Şu an 1.790 ile 1.830 dolar arasında seyrediyor. 26 Ocak’ta Fed’in faiz kararından sonra açıkçası ons altında kısa vadeli bir gerileme bekliyorum. Bu da ons altında 1.720 dolar seviyesini gündeme getirebilir. Çünkü dolar endeksinde bir miktar toparlanmalar görüyorum. Atın ile gümüşü kıyasladığımızda gümüşün hareketleri daha pozitif diyebiliriz” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...