Tgrt Haber

İş dünyası Nureddin Nebati’yle ne konuştu? Kritik toplantıdan önemli notlar

11 Aralık 2021 22:03
İş dünyası Nureddin Nebati’yle ne konuştu? Kritik toplantıdan önemli notlar
Nureddin Nebati,Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati,iş dünyası,toplantı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati iş dünyası temsilcileri ile bir araya geldi. Kritik toplantı sonrası TGRT Haber canlı yayınına katılan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Nail Olpak, Bakan Nebati ile gerçekleştirilen görüşmenin notlarını paylaştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati göreve geldikten 9 gün sonra iş dünyasının temsilcileri ile bir araya geldi.  TGRT Haber Ekonomi Müdürü Celal Toprak ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Nail Olpak TGRT Haber canlı yayınında kritik toplantıyı değerlendirdi. 

“BAKAN NEBATİ KAÇAMAK CEVAP VERMEDİ”

Toplantıyı “ilaç gibi” nitelendiren Nail Opak, “İhtiyacımız vardı. Bu yaşananlar içerisinde bizimde belirsizliklere yönelik soru işareti vardı. Bu soru işaretleri sayın bakan cevaplandırdı. 10’uncu gününde bu toplantıyı gerçekleştirdi. İş dünyasından gelen birisi.  Bakan Nebati  toplantıda yol haritasını paylaştı. Dünya örnekleri ile birlikte yol haritasını anlattı. Bu mevcut tabloyu görerek konuşmak çok önemli. Ne bakan bey ne de biz her şey toz pembe şekilde konuşmadık. Sorunlarımızı ve taleplerimizi ilettik. Bundan sonrası için bizden görüşlerimizi istedi. Toplantıda herkes konuştu. Rahat bir konuşma ortamında Bakan Nebati kaçamak değil net cevaplar verdi” ifadelerini kullandı.

İş dünyası Nureddin Nebati’yle ne konuştu? Kritik toplantıdan önemli notlar

TOPLANTIDA “BİRLİK MESAJI”

Bakan Bilgin’in yol haritasını anlatırken 3 başlık kullandığını söyleyen Opak, “Yol haritasını 3 başlıkta anladık. Bunlardan birincisi cari açık. Yıllardır konuştuğumuz bir sorun. Bizim yapışık ikizimiz gibi. Düşük cari açık, yüksek büyüme ve ihracata dayalı büyüme. Bakan Nebati, bu parametreleri destelemek amacıyla her türlü adımın atılacağını dile getirdi.  Tatmin olmuş bir toplantının olduğunu ifade edebilirim. Yönetişim yapacağımızı söyledi. Birlikte yöneteceğimizi dile getirdi. Makul bir süre verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Biz bu süreci birlikte yöneteceğiz. O eksikleri minimuma indireceğiz” dedi.

“TOPLANTIDA HER ŞEY KONUŞULDU”

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Nail Olpak sözlerini şu şekilde sürdürdü;
Toplantıda Bakan Nebati’ye “Ateşten gömlek giydiniz” ifadeleri söylendiğinde kendisi “Ateşe karşı zırh giydim” dedi. Bu ifade çok güzel bir ifade. Değerli bir toplantıydı. Asgari ücret dahil olmak üzere akla gelinecek her şey konuşuldu. Konuşulmayan hiçbir şey kalmadı. Bir ülkemiz var. Bunun için hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. 

DESTEKLEYİCİ ADIMLAR DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde gerçekleşen görüşmede, iş dünyasının çatı örgütlerinin yöneticileri ile görüşen Nebati, yeni dönemdeki ekonomi politikaları hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Bu kapsamda, Türkiye’nin lojistik altyapısı, ihracat ve üretim kapasitesi hakkında bilgiler veren Nebati, küresel ekonomide yaşanan yapısal değişime de değindi. Bakan Nebati’nin, serbest piyasadan geri adımın asla söz konusu olmadığının altını çizdiği toplantıda, devletin her alanda destekleyici olmaya devam edeceğini söyledi.

TOPLANTI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE DE DEVAM EDECEK

İş dünyası, STK Başkanları, kamu ve özel bankaların Genel Müdürlerinin katıldığı toplantıda, sunumdan sonra iş dünyası temsilcilerine tek tek söz veren Bakan Nebati, farklı sektörlerin görüş ve sorunlarını dinledi. Bakan Nebati ve iş dünyası temsilcileri ile istişareye dayalı gerçekleşen toplantıda katılımcı bir anlayış ile hareket edileceğinin altı çizildi. Edinilen bilgilere göre, yeni dönemdeki ekonomi politikalarının iş dünyasına aktarılması amacıyla sektör temsilcileri ile gerçekleşen toplantıların önümüzdeki dönemde de devam edeceği belirtildi. Basına kapalı düzenlenen toplantı yaklaşık 7 saat sürdü.

İş dünyası Nureddin Nebati’yle ne konuştu? Kritik toplantıdan önemli notlar

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...