Tgrt Haber
02 May 2022 12:20 - Güncelleme : 02 May 2022 12:41

Harçlık toplayanlar dikkat: Bayramda EFT yapılır mı? Bugün yapılan EFT hesaba ne zaman geçer?

Ramazan Bayramı’nda para göndermek isteyenler ‘’Bayramda EFT yapılır mı? EFT hesaba ne zaman geçer?’’ sorularının cevabını arıyor. Para transferi işlemi hafta içi işlem saatlerinde yapılmasından dolayı vatandaşlar resmi tatil kabul edilen bayramda EFT işlemi hakkında araştırma yapıyor.

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Ramazan Bayramı'nda EFT işlemi yapmak isteyenler ''Bayram yapılan EFT hesaba ne zaman geçer?'' sorusunun cevabını arıyor.
Ramazan Bayramı'nda EFT işlemi yapmak isteyenler ''Bayram yapılan EFT hesaba ne zaman geçer?'' sorusunun cevabını arıyor.

Bayram sabahı başka bir hesaba para göndermek isteyenler ''2 Mayıs Pazartesi yapılan EFT ne zaman hesaba geçecek?'' sorusunun cevabına odaklandı. Peki Ramazan Bayramı 1.günü EFT yapılır mı?

BAYRAMDA EFT YAPILIR MI?

Bayramda uzaktaki küçüklerine harçlık göndermek isteyen büyükler ''Bayramda EFT yapılır mı?'' sorusuna cevap ararken küçükler de ''Bayramda yapılan EFT hesaba ne zaman geçer?'' sorusunun cevabına odaklandı. Ramazan Bayramı 2-3-4 Mayıs günlerine denk geliyor. Bu günler resmi tatil olduğu için bugün yapılan EFT işlemleri bir sonraki iş gününde hesaba geçecek.

Bu haftanın ilk işlem günü ise 5 Mayıs Perşembe günü olacak.

Harçlık toplayanlar dikkat: Bayramda EFT yapılır mı? Bugün yapılan EFT hesaba ne zaman geçer?

BAYRAMDA FAST İLE PARA GÖNDERİLİR Mİ?

Ramazan Bayramı süresince EFT işlemi yapamayan vatandaşlar ‘’Bayramda Fast ile para gönderilir mi?’’ sorusunun cevabına odaklandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan tanımlamaya göre; FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) Sistemi, anlık ödeme sistemine verilen isimdir. FAST’ta ödemeler 7/24 ve anında karşı hesaba geçer ve ödemenin tarafları, bankaları tarafından ödemenin durumu hakkında anında bilgilendirilir.

Buna göre bayramda FAST sistemi ile 7/24 para gönderebilirsiniz.

BANKALAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Haftanın ilk günü 2 Mayıs Pazartesi vatandaşlar ''Bankalar ne zaman açılacak?'' sorusuna odaklandı. Ramazan Bayramı resmi tatil olmasından özel ve kamu bankaları 2,3,4 Mayıs günlerinde kapalı olacak. Bankalar bayramın ardından 5 Mayıs Perşembe günü açılacak.

BAYRAMDA YAPILAN EFT NE ZAMAN HESABA GEÇER?

Elektronik Fon Transfer Sistemi (EFT) adı verilen ödeme sistemi sayesinde bankalar arası ve farklı banka müşterileri arasındaki para transferi işlemi güvenli ve hızlı şekilde gerçekleştirilir. EFT resmi tatil olmadığı sürece hafta içi 08.30 - 17.30 arasında gerçekleştirilir.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN BİTİYOR?

Ramazan Bayramı heyecanı başladı. Müslümanlar oruç ibadeti ardından gelen müjdeyle ''Bayram ne zaman bitiyor?'' sorusuna odaklandı. 2 Mayıs Pazartesi günü başlayan Ramazan Bayramı 5 Mayıs Çarşamba günü sona erecek.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...