Tgrt Haber
01 Nisan 2022 07:06 - Güncelleme : 01 Nisan 2022 07:15

Bu ne hal? Sebze ve meyvenin son 2 yıldaki fiyat farkı ortaya çıktı

Türkiye’de son dönemde artan ürünlerin başında gelen sebzede örneği görülmemiş pahalılık yaşanıyor. Pandeminin başındaki fiyatlara göre enflasyonun çok üstündeki artış yaşanırken halde bile fiyatlar 40 lirayı aştı.

Bu ne hal? Sebze ve meyvenin son 2 yıldaki fiyat farkı ortaya çıktı

Pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ile birlikte gıda fiyatları tavan yaptı.  Astronomik artışların nedenleri sadece bu iki olaya bağlamak ise doğru değil. Stokçuluk ve fahiş fiyat artımı ile  sebze fiyatları adeta tavan yaptı. Türkiye’deki enflasyonun yüzde 50’den fazla artış göstermesine rağmen tarım ürünlerinde bu artış bunun katbekat üstünde.

DOMATES 17 LİRAYI AŞTI

Türkiye’nin sebze ve meyve ambarı olan Antalya’nın üretim üssü Kumluca’daki hal fiyatların 2 yıldaki değişimini gözler önüne serdi. Pandeminin henüz yeni başladığı 30 Mart 2020 tarihinde 1,50 lira olan domatesin bugün hal çıkış fiyatı 14-17 lira, 1,80 lira olan salatalığın kilo fiyatı ise 6-7 lira.

PATLICAN 18 LİRAYI AŞTI

Aynı şekilde 5 lira olan biberin fiyatı 18, 2 lira olan patlıcanın fiyatı 18, 8 lira olan fasulyenin fiyatı 30 lirayı buluyor. Son 2 yılda fiyatların 8-10 kat arttığı dikkat çekerken, pandemi öncesindeki yıllık artışın yüzde 20 seviyesinde olduğu da görülüyor.

Bu ne hal? Sebze ve meyvenin son 2 yıldaki fiyat farkı ortaya çıktıBu ne hal? Sebze ve meyvenin son 2 yıldaki fiyat farkı ortaya çıktı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...