Tgrt Haber
17 Haziran 2022 11:25 - Güncelleme : 17 Haziran 2022 12:03

Günlük kiralanan evlerle ilgili karar: Yeni dönem başladı

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle günlük kiralan evlere ‘her an ulaşılabilecek’ mahiyette sorumlu işletici bulundurma ve kimlik bildirim zorunluluğu getirildi.

Günlük kiralanan evlerle ilgili karar: Yeni dönem başladı
kiralık ev,konut,ekonomi,emlak,günlük kiralık

İçişleri Bakanlığı tarafından günlük kiralanan evlere ilişkin yapılan yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kara göre yeni düzenlemeyle günübirlik kiralan evlere kimlik bildirim ve 'her an ulaşılabilecek' mahiyette sorumlu işletici bulundurma zorunluluğu getirildi.

Resmi ve özel her türlü konaklama tesis ve işletmelerine, yeni düzenlemeyle beraber tüm kayıtlarını bilgisayarda ve günü gününe tutmak zorunluluğu getirildi. Mevcut bilgi, belge ve kayıtlar, genel kolluk kuvvetlerinin bilgisayar terminallerine bağlanarak anlık olarak bildirilecek. Veriler üzerinden yapılan tüm işlemler 5 yıl süreyle saklanacak ve kayıt altına alınacak.

KİMLİK BİLDİRİM BELGESİ YÜRÜRLÜKTEN KALKTI

Karara göre, daha önce yönetmelik ekinde yer alan, işletici kimlik bildirim belgesi, çalışanlara ait kimlik bildirim belgesi ve konutta kalanlara ait kimlik bildirim belgesi yeni yönetmelikle yürürlükten kaldırıldı.

Bildirimler, genel kolluk kuvvetlerinin bilgisayar terminallerine bağlanılarak sorumlu işleticiler tarafından elektronik ortamda da yapılabilecek. Elektronik ortamda yapılan bildirimler için muhtar onayı gerekmeyecek.

Köy ve mahalle muhtarları, sorumluluğu altında bulunan iş yerleri tarafından yapılan elektronik bildirimleri talep etmeleri halinde genel kolluk birimlerinden temin edebilecek.

Elektronik bildirimde bulunmak isteyen iş yerlerinin sahibi ya da kanuni temsilcisi ya da kiracısı tarafından sorumlu işleticilerinin kimlikleri örneğine uygun şekilde en yakın kolluk birimine bildirilecek. Sorumlu işletici değiştiği zaman değişikliğin 24 saat içinde aynı şekilde bildirilmesi zorunluluğu getirildi.

Bu konuda kendilerine verilen görev ve yükümlülükleri işleticiler, kendi sorumluluğu altında olan yöneticilerine devredebilecekler. Bu durumda işletici ve yönetici müştereken sorumlu olacaklar

Söz konusu hükümler, bildirimlerin elektronik ortamda yapılması halinde uygulanmayacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...