Tgrt Haber
30 May 2022 07:48 - Güncelleme : 30 May 2022 09:47

Gram, çeyrek, cumhuriyet altını ne kadar? İslam Memiş altın yatırımcısını uyardı: Sert düşüş kandırmasın, risk alırken dikkat

Yüksek enflasyon ve jeopolitik gerginlik nedeniyle piyasalarda istikrarsızlık devam ederken yatırımcılar güvenli liman olarak altın fiyatlarına yöneldi. Geçtiğimiz hafta gram altın küresel altın fiyatları ve 16,40 kapısına dayanan dolar/TL kuruna bağlı olarak 975 seviyelerine yükselirken hafta sonu geri çekildi. Vatandaşlar haftanın ilk işlem günü ‘’Gram, çeyrek, yarım, cumhuriyet altını ne kadar? Altın yükselir mi düşer mi?” sorularının cevabını merak ediyor. İşte 30 Mayıs güncel altın fiyatları

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Altın fiyatları hafta sonu yaşadığı geri çekilmenin ardından haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı.
islam memiş,dolar,altın
Altın fiyatları hafta sonu yaşadığı geri çekilmenin ardından haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı.

Altın fiyatları yükseliş trendiyle bitirdiği haftanın ardından hafta sonu geri çekildi. Haftanın ilk günü gram altın kayıplarını geri kazanarak 976 liradan işlem görürken ons altın dolar endeksinin gerilemesine bağlı olarak 1.860 bandını kırdı. Yatırımcılar elindeki varlıkları kaybetmemek adına altın fiyatları hakkında araştırma yapmaya devam ediyor. 

GRAM ALTIN NE KADAR? 

Dolar endeksinin değer kaybına bağlı olarak yükselişe geçen ons altın 1.860 dolar bandının üzerine yükseldi. Emtia analistleri gün içerisinde yukarı yönlü atakların olacağına dikkat çekti. Gram altın, küresel piyasalardan gelen veriler ve dolar/TL kurunun 16,40 kapısına dayanmasına bağlı olarak 975 TL seviyesine yükseldi. Tüm dünyayı etkisi altına alan yüksek enflasyon karşısında varlıklarını korumak isteyenler ''Gram altın ne kadar?'' sorusunun cevabını arıyor. 

30 Mayıs Pazartesi gram altın 976 lira seviyelerinde. 

Gram, çeyrek, cumhuriyet altını ne kadar? İslam Memiş altın yatırımcısını uyardı: Sert düşüş kandırmasın, risk alırken dikkat

30 MAYIS ALTIN FİYATLARI 

Altın fiyatları hafta boyunca yükselişini sürdürdü. ABD dolar endeksinin 19 yılın zirvesinden 101 seviyesine kadar gerilemesi altın başta olmak üzere emtia fiyatlarını uçurdu. Hafta sonu dolar/TL kurunun gerilemesine bağlı olarak geri çekilen altın fiyatları 30 Mayıs Pazartesi yukarı yönlü hamlelerine devam etti. Peki gram, çeyrek, yarım, cumhuriyet altını ne kadar? 
İşte 30 Mayıs canlı altın fiyatları:

  • Çeyrek altın: 1,595 TL alış, 1,619 TL satış
  • Yarım altın: 3,192 TL alış, 3,240 TL satış
  • Cumhuriyet altını: 6,372 TL alış, 6,455 TL satış
  • Ons altın: 1.859 dolar

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN! 

Emtia uzmanı Tapan Patel,ons altın için destek seviyesinin 1840 dolar ve direncin 1870 dolar olmasını ve yatay olarak yukarı yönlü hareket beklediğini ifade etti. 

İSLAM MEMİŞ ALTIN YORUMU 

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş dolar/TL kurundaki kırmızı çizginin 16,40 seviyesi olduğunu tekrar hatırlattı. Memiş altın ve dolar piyasasında hafta içi açıklanması beklenen verilerin etkili olacağını ifade etti. Ünlü ekonomist piyasalar hakkında şu ifadelere yer verdi: 

''Ben gerilemelere rağmen düşüşlerin kalıcı olduğunu düşünmüyorum. Önümüzdeki 3 ay bir hedefiniz olsun. Geçtiğimiz hafta panik yapıp satanlar zarar etti. Hafta boyunca gram altın için 960 seviyesi kırılırsa 980 TL seviyesi konuşulacak diye uyarmıştım. 980 seviyesinden alım yapmanın doğru olmadığını da hatırlamıştım. Bazı uyanıklar yükselişle birlikte satarak kar edeceklerini sanıyorlar. Kurnazlığın işe yaradığı bir piyasa yok artık. Size kazandırırlar mı, ekmeğinize yağ sürerler mi sanıyorsunuz? Herkesin tedirgin olduğu konu şu: Aralık ayındaki çöküşler yaşanacak mı? Ben dolar/TL kurunda yaşanan düşüşün en fazla iki hafta ile sınırlı olacağını tahmin ediyorum.''

Ünlü ekonomist İslam Memiş Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanması beklenen süper bono hakkında ''Piyasalara etkisi mutlaka olacaktır. TL’nin rahatlaması, döviz kurlarının gerilemesi, piyasaların nefes alması olağandır. Amaç seçim sürecinde kur ataklarının önüne geçmek. Yüksek bir kur ile seçime gitmeyi hiçbir hükümet istemez'' ifadelerine yer verdi. Memiş sert geri çekilmeler gelirse makas aralığının açılmasının muhtemel olduğunu ifade etti. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...