Tgrt Haber

Karar Resmi Gazete'de: Gıda ürünlerindeki KDV yüzde 1'e düşürüldü

13 Şubat 2022 00:24
Fiyat pahalılığına karşı vatandaşlara destek amacıyla gıda ürünlerindeki vergi oranında indirime gidildi.

Son dakika haberi: Gıda ürünlerindeki yüzde 8 KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Fiyat pahalılığına karşı vatandaşlara destek amacıyla gıda ürünlerindeki vergi oranında indirime gidildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'nda açıkladığı KDV indirimi kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre gıda ürünlerinde KDV oranı yüzde 8'den yüzde 1'e düşürüldü.

Erdoğan toplantı sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Geçtiğimiz yılın son ayların yaşadığımız kur dalgalanmasının piyasalarda yol açtığı paniğin ülkemiz ekonomisinin gerçekleri ile alakasının olmadığını herkes kabul edecektir.

Bu vergi indirimi enflasyon ile mücadelede önemli bir kazanım anlamıma gelmektedir. Yarınki resmi gazetede yayımlıyoruz.

Hepimizin aynı gemide olduğunu unutmamalıyız. Türkiye gemisinin her kazanımı 84 milyonun kazancı olduğu gibi aldığı her yara da ortak kaybımızdır. İstihdamda tarihimizde ilk defa 30 milyonu geçtik. İhracatımız rekor tazeleyerek artıyor.

Turizmde başlayacak büyük hareketliliğin sinyallerini şimdiden alıyoruz. Enflasyon ile mücadele safhına herkesin katılmasını istiyoruz.

GIDADA KDV YÜZDE 1'E İNDİ

Enflasyon ile mücadelede iş dünyasından aynı samimi desteği bekliyoruz. Bu duygularla KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e inmesi kararımızın hayırlı olmasını diliyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...