Tgrt Haber

Fed tutanakları sonrası altında son durum: Destek ve direnç seviyeleri belli oldu

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
06 Temmuz 2023 10:31 - Güncelleme : 06 Temmuz 2023 11:08
Fed tutanakları sonrası altında son durum: Destek ve direnç seviyeleri belli oldu
fed,dolar,altın

Amerika Merkez Bankası Fed’in sıkı para politikasına devam edeceğine yönelik açıklamaları gözleri altın piyasalarına çevirdi. Ons altın üç ayın en zayıf performansını gösterirken gram altın dolar kurundaki hareketlerle zirve seviyeleri koruyor.

Gram altın fiyatlarında hızlı bir artış trendi gözlenirken ons tarafından tutanakların açıklamasıyla aşağı yönlü hareketler devam etti. Fed tarafından gelen sıkı para politikasının devam edeceğine dair mesajlar metal piyasalarını olumsuz yönde etkileyecek gibi görünüyor. Güne 1.611 lira seviyesinden başlayan gram altın gün içinde seviyesini koruyacak gibi görünüyor.

PİYASALARDA FED TUTANAĞI TEDİRGİNLİĞİ

Küresel piyasalarda Fed tutanaklarındaki faiz artırım döngüsüne devam mesajıyla yeniden fiyatlandı. Gelecek toplantıda yüzde 25 artış yaşanacağına dair beklentiler ve resesyon endişeleriyle negatif seyir devam ediyor.  Bazı Fed yetkililerinin haziran toplantısında faiz oranının 25 baz puan artırılmasından yana olduğunu veya böyle bir teklifi destekleyebileceklerini belirttikleri ifade edildi.

ONS ALTINDA 3 AYIN EN KÖTÜ PERFORMANSI

Altın, perşembe günü ons başına 1.920 dolar civarında işlem görüyor. Bir süredir ABD dolarının güçlenmesiyle kritik seviyelerin altında altında seyreden ons, üç ayın en zayıf seviyelerine yaklaştı. Öte yandan ABD para politikasına ilişkin şahin bakış açısının baskısı altında kaldı. Tutanaklar, çoğu yetkilinin inatla yüksek enflasyonla mücadele etmek için daha fazla oran artışını destekleyeceğini gösterdi. Bu durum, Fed'in bu ay faiz oranlarını 25 baz puan artıracağı yönündeki beklentileri güçlendirdi. Gözler Janet Yellen’in Pekin ziyaretine çevrildi. 

Fed tutanakları sonrası altında son durum: Destek ve direnç seviyeleri belli oldu

GRAM ALTIN REKOR SEVİYELERİ KORUYOR

Gram altın dolardaki yükselişle yakaladığı rekor serisine devam ediyor. Güne 1.600 TL seviyelerinden başlayan gram altın için yeni psikolojik seviyenin 1.800 lira olduğu ifade edildi. Ahlatcı Yatırım tarafından yayımlanan teknik analizde şu ifadelere yer verildi:

Yurtiçinde gram altın fiyatları ons altındaki geri çekilmelere rağmen kurda yaşanan yükseliş hareketi ile birlikte 1600TL üzerinde fiyatlama gördü. Gün içerisinde en yüksek 1623TL seviyesini test eden sarı metal prim kazanarak 1606TL seviyesinde kapanış gerçekleştirdi. Özellikle kurda yükseliş hareketlerinin devam etmesi ile birlikte ons altın tarafında yükseliş gram altında yeni zirvelere neden olabilir.

Gün içi 1615TL seviyesi üzerinde 1620TL ve 1625TL seviyeleri direnç bölgeleri olarak izlenebilir. Geri çekilmelerde ise teknik olarak baktığımızda 1605TL destek bölgesi ve bu seviye altında fiyatlama için ise 1600TL ve 1595TL destek bölgeleri takibimizde olacak.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...