Tgrt Haber
31 Ocak 2023 11:30 - Güncelleme : 31 Ocak 2023 11:58

Fed öncesi düşüşe geçti! Ünlü analist 'şüphe yok' diyerek şaşırtan altın yorumunu açıkladı

Altının gram fiyatı Amerika Merkez Bankası Fed’in kararları öncesinde düşüşe geçti. Jeopolitik risklerin artması ve merkez bankalarının yüklü alımlarına bağlı olarak değer kazanan ons tarafı da güne gerileme ile başladı. Gram altın güne bin 157 lira seviyesinden başlarken Fed kararlarının açıklanmasının ardından altın k fiyatlarının yön bulması bekleniyor. Uzmanlar ise yaşanan düşüşlere rağmen altında yükselişlerin geleceğini ifade ediyorlar.

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
Fed öncesi düşüşe geçti! Ünlü analist 'şüphe yok' diyerek şaşırtan altın yorumunu açıkladı
altın,fed,abd

Gram altın fiyatları yeni güne değer kaybı ile başladı. Güvenli liman alımları ile geçtiğimiz hafta rekor kıran altın güne yüzde 0,29 azalışla başladı. Geçtiğimiz günü bin 161 liradan kapatan gram fiyatı bugün bin 157 liradan fiyatlandı. Yatırımcı ise çeyrek ve tam altın fiyatlarını merak ediyor. Analistler piyasa koşullarına göre fiyatlanan altının Fed kararları öncesi düşüşe geçmesine rağmen gelecek günlerde artışlarına devam edeceği görüşünü paylaşıyor. 

ALTINDA DÜŞÜŞ SÜRECEK Mİ?

Altın fiyatları 30 Ocak günü kapanışın aksine yeni güne gerileme ile başladı. Dün, ons fiyatına paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,29 azalışla 1.161 liradan tamamladı. Gram altındaki gerileme ile beraber çeyrek altın 1.900 lira, Cumhuriyet altını da 7.690 liradan satılıyor. Piyasalarda ise Fed bekleyişi devam ediyor. Analistler, piyasalarda Fed'in faiz artışını nerede durduracağına ilişkin belirsizliklerin varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürdüğüne inanıyor. Yarınki FMOC toplantısında 25 baz puanlık artışa kesin gözü ile bakılırken yarın Fed Başkanı Jerome Powell’in konuşmaları varlık fiyatlanmalarını destekleyecek. Fed faizlerinde yavaşlamaya gidilmesi halinde altın gibi değerli metallerin yükselişe geçmesi bekleniyor.

“ALTIN YÜKSELECEK BUNA ŞÜPHE YOK”

Ünlü yatırım danışmanı ve analist Adrian Day, Fed’in şahin tutumlarını devam ettirmesi halinde altın kısa süreliğine de olsa 1900 doların altında kalabileceğini ifade ediyor. Day altının ralliye 2023 yılında da devam edeceğini ifade ederken "Altının bu yıl tüm zamanların en yüksek seviyesini aşacağını düşünüyorum. Buna pek şüphe yok" açıklamasını yaptı.

JEOPOLİTİK RİSKLER VE REKOR ALIMLAR ALTIN FİYATLARINI YÜKSELTİYOR

Öte yandan Rusya-Ukrayna Savaşı’nın getirdiği koşullar güvenli liman alımlarının artmasını sağladı. IMF kanadından gelen "Ekonomik büyüme hızı Rusya-Ukrayna savaşı ve devam eden enflasyonla mücadelenin etkisiyle yüzde 3,4'ten bu yıl yüzde 2,9'a gerileyebilir" öngörüsü gelecek günlerde altına olan talebin yükselebileceğine olan inancı kuvvetlendirdi. 2022 yılının dördüncü çeyreğinde enflasyonist ortamdan korunmak isteyen merkez bankaları rezervlerine tonlarca altın ekledi. Uzmanlar merkez bankalarının altının uzun vadeli değer saklama aracı olarak kullandıklarını ifade ediyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...