Tgrt Haber

Fed faiz kararı sonrasında piyasalarda ralli yaşandı! Borsa, dolar, petrol ve altında son durum ne?

27 Temmuz 2023 09:09 - Güncelleme : 27 Temmuz 2023 09:15
Fed faiz kararı sonrasında piyasalarda ralli yaşandı! Borsa, dolar, petrol ve altında son durum ne?
fed faiz kararı,borsa,dolar,altın,petrol,politika faizi,piyasalar,jerome powell

Fed faiz kararı küresel piyasalarda pozitif atmosfere neden oldu. 22 yılın zirvesine çıkan politika faizi sonrası ek faiz artışı yorumu piyasalarda ralliye neden oldu. Peki, borsa, petrol, dolar ve altında son durum ne? İşte küresel piyasalarda son durum

Fed’in kritik faiz kararını açıklamasının ardından piyasalar pozitif tepki verdi. 22 yılın zirvesini göre politika faizinde Jerome Powell’ın artışların devamının verilere bağlı olacağı açıklaması riskli varlıklarda ralliye neden oldu.

ABD BORSALARI 13 GÜNLÜK EN UZUN SERİYİ YAKALADI

Bloomberght’nin haberine göre, Dow Jones endeksi yüzde 0,2 yükselişle 13. gün üst üste artış kaydederek 1987’den bu yana en uzun seriyi yakaladı. Amerikan hisse vadelileri de bugün artıda bir açılışa işaret ediyor. Nasdaq 100 vadelileri yüzde 0,7 artıda.

DOLAR DÜŞTÜ

Asya Pasifik endeksleri de Fed’in sıkılaştırma döngüsünün sonuna yaklaşmasını kutluyor. ABD tahvilleri tüm vadelerde geriliyor. Faiz kararına duyarlı iki yıllık tahvil getirisi üç baz puan düşüşle yüzde 4,82 seviyesinde. Gelişmiş ve gelişen ülke para birimleri dolara karşı değer kazanıyor. Dolar Endeksi yüzde 0,2 düşüşle 1.208 puanda.

PETROL VE ALTIN YÜKSELDİ

Spot altın yüzde 0,3 yükselişle 1.978 dolardan alıcı buluyor. Brent petrol ise yüzde 1 artıda ve 83,8 dolar seviyesinde.

FED’DEN 11. FAİZ ARTIŞI GELDİ, POWELL ŞAHİN MESAJ VERDİ

Fed, çeyrek puanlık faiz artışına gitti. Faizi yüzde 5,25-yüzde 5,5 bandına yükseltti. Böylece 2001’den bu yana Fed politika faizinde en yüksek seviyeye ulaşılmış oldu.

Fed Başkanı Jerome Powell ek faiz artışlarının gelecek verilere bağlı olduğunu belirtti. Powell konuşmasında “Ek politika sıkılaştırmasına karar vermek için veriye bağlı yaklaşımımızı sürdüreceğiz” dedi. Powell üyelerin ılımlı büyüme, enflasyonda iyileşme, başta işgücü piyasası olmak üzere daha iyi arz-talep dengesi beklediklerini dile getirdi.

Fed faiz kararı metninde ise ek faiz artışı için kurulun “para politikasındaki kümülatif sıkılaştırmayı, para politikasının ekonomik aktivite ve enflasyona etkisindeki gecikmeleri ve ekonomik, finansal gelişmeleri dikkate alacağı” ifadeleri yer aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...