Tgrt Haber

Son dakika! MB faizi yükseltti, dolar ve altın fırladı: Faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum (22 Haziran dolar ve altın fiyatları)

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
22 Haziran 2023 14:09 - Güncelleme : 22 Haziran 2023 14:40
Son dakika! MB faizi yükseltti, dolar ve altın fırladı: Faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum (22 Haziran dolar ve altın fiyatları)
TCMB,Faiz,Altın,Dolar,Son dakika

Son dakika haberi: TCMB, Aralık 2021'den bu yana ilk kez faizleri yükseltti. Merkez Bankası'nın faizi yükseltmesinin ardından gözler dolar ve altın fiyatlarına çevrildi. Faiz kararının ardından döviz ve altın hareketlendi. İşte 22 Haziran 2023 altın ve dolar fiyatı...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu ‘Müthiş Türk Kızı’ olarak bilinen Hafize Gaye Erkan başkanlığında ilk kez bir araya geldi. Merkez Bankası, kritik toplantının ardından haziran ayı faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası, Aralık 2021'den bu yana ilk kez faizde yükselişe gitti. Politika faizi yüzde 8,5'ten yüzde 15'e yükseltildi.

ERDOĞAN SİNYALİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonominin başına Mehmet Şimşek'in getirilmesinin ardından faizin ne olacağına ilişkin yaptığı açıklama, "Hazine ve Maliye Bakanı'mızın şu andaki düşüncesi noktasında, biz tabii kendisine burada atacağı adımları süratle, rahatlıkla Merkez Bankası ile atmasını kabullendik, hayırlı olsun dedik ve bu şekilde de enflasyonu tek haneye düşürmekteki kararlılığımızı da bildirdik” ifadeleriyle artırım sinyalini vermişti.

TCMB'nin faiz kararı öncesi ekonomistlerin tahminlerinin açıklandığı AA Finans beklenti anketinde, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) 1.075 baz puan artırılarak yüzde 19,25'e çekileceği belirtilmişti.

FAİZ KARARI SONRASI DOLAR VE ALTINDA SON DURUM

Ekonominin başında Mehmet Şimşek'in getirilmesinin ardından açıklanan ilk faiz kararı sonrası altın ve döviz kurları hareketlendi. İşte faiz kararı sonrası altın ve dolarda son durum (22 Haziran 2023 dolar ve altın fiyatları)

DOLAR NE KADAR? (22 HAZİRAN 2023)

Günün ilk işlem saatinde 23,55 TL seviyelerinde seyreden dolar faiz kararı düşüşe geçmesi beklenirken büyük bir sürpriz yaparak yükselişe geçti. Faiz kararı sonrası dolar 24.20 TL'yi geçti.

CANLI DOLAR FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ..

GRAM ALTIN NE KADAR? (22 HAZİRAN 2023) 

Güne 1,460 TL seviyelerinde başlayan gram altın faiz kararı sonrası 1.500 TL seviyelerine yükseldi. Altının gram fiyatı haziran ayı içerisinde 1505 TL rekor seviyesini görse de 1460 seviyelerine kadar gerilemişti.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kerem22 Haziran 2023 15:40

Peki bu iyi bir şeymi

Sonraki Haber Yükleniyor...