Tgrt Haber
23 Kasım 2023 10:45 - Güncelleme : 23 Kasım 2023 10:53

Faiz kararı öncesi dolar yeni rekorunu kırdı: İşte kurlarda son durum

Merkez Bankası faiz kararı öncesinde kurlarda pozitif hareketler yeni rekorlara zemin hazırladı. Dolar/TL kuru perşembe gününe 28,8540 seviyelerinden başlarken Euro 31,55 TL’den işlem görüyor.

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
Faiz kararı öncesi dolar yeni rekorunu kırdı: İşte kurlarda son durum
dolar,faiz,fed,türk lirası

Dolar Endeksi’nde TÜFE verileri sonrasında başlayan değer kaybı hafta boyunca devam ederken 103,8 civarında kaldı.  Dolar/TL, güne yatay seyirle başlamasının ardından 28,8540 seviyelerinden işlem görüyor. Piyasalarda FMOC tutanaklarının yankıları devam ederken Fed faiz kararı yatırımcılar tarafından bekleniyor.

KURLARDA REKOR SERİSİ

Dolar/TL, yeni güne yeşil bölgede başlamasının ardından değer kazançlarını sürdürdü. Avro/TL ise yüzde 0,2 artışla 31,4780'den, sterlin/TL yüzde 0,1 değer kazancıyla 36,0970'ten satılıyor. Dolar endeksi ise şu sıralarda yüzde 0,2 değer kaybıyla 103,7 seviyesinde dengelendi.

GÖZLER MERKEZ’İN FAİZ KARARINDA

TCMB tarafından açıklanacak politika metninden alınacak sinyallerin önemine dikkati çeken analistler, buradaki yönlendirmelere göre piyasalarda oynaklığın artmasının beklendiğini ifade etti. AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, TCMB'nin politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 37,50 seviyesine çıkaracağını öngörüyor.

Bugün yurt içinde ayrıca haftalık para ve banka istatistikleri ile dünya genelinde imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri ve Avrupa Merkez Bankasının (ECB) toplantı tutanaklarının takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 102 puan seviyesinin destek, 104 ve 105 puanın direnç konumunda olduğunu ifade etti.

Faiz kararı öncesi dolar yeni rekorunu kırdı: İşte kurlarda son durum

ENFLASYON BEKLENTİLERİ DEĞİŞMEDİ

Öte yandan ABD’de hem yakın hem de uzun vadede enflasyon beklentilerinin artması, faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalabileceği endişelerini artırdı. 
FOMC tutanakları, politika yapıcıların kısıtlayıcı bir para politikasını sürdürmeyi tercih ettiğini ve faiz oranlarının yakın zamanda düşeceğine dair hiçbir işaret vermediğini gösterdi. Piyasalar hala Fed'in Aralık ayında faiz oranlarını değiştirmediğini öngörüyor.

CDS 400 BAZ PUANIN ALTINDA

İntegral Yatırım günlük bülteninde haber akışının yoğunluğuna vurgu yapılarak şu ifadeler kullanıldı: DolarTL’de 28.50 seviyesi üzerinde pozitif hareketine devam ediyor. Hem küreselde hem de iç tarafta haber akışı oldukça yoğun . CDS tarafında ise 400’ün altında seyir devam ediyor. Türkiye’nin hem risk algısında hem de uygun maliyetli borçlanması açısından bu düşüş oldukça olumlu.

Bu haftanın ana gündem maddesi bugün açıklanacak olan TCMB faiz kararı ve devamında karar metni olacaktır. Beklenti 250 baz puan artırım olması yönünde. DolarTL’de orta ve uzun vadede ana yön yukarı olmaya devam ediyor.

Teknik Analiz: USDTRY paritesi pozitif seyrini sürdürmeye devam ediyor. Küçük adımlarla yukarı yönlü eğilimin sürmesini beklemekteyiz. 28.50 seviyesinin üzerinde kalmakta ısrarcı oluşması halinde kademeli olarak 29.00 seviyesine doğru yukarı yönlü adımlar izlenebilir.

Destekler: 28.50 \ 27.50 \ 27.20
Dirençler: 28.85 \ 29.00 / 29,10

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...