Tgrt Haber
17 Eylül 2021 07:33

Evinizi ısıtırken cebinizi yakmayın

Tüketicilerin genelde evde bulunmadıkları ve tatilde oldukları zamanlarda kombiyi çalıştırmamasının da yanlış bir uygulama olduğunu ifade eden uzmanlar vatandaşa altın değerinde tavsiyelerde bulundu.

Evinizi ısıtırken cebinizi yakmayın
kombi,doğalgaz,fatura

Kış kapıya dayandı. Mutfak enflasyonunun yanı sıra enerji tüketim bedellerinin artması tüketicileri kara kara düşündürüyor. Ancak doğru şekilde yapılan ısıtma hem enerji giderlerinizi azaltacak hem de sıcak bir kış geçirmenizi sağlayacak. İşte Daikin’den kombiden tasarruf için 9 altın tavsiye

1-Kombinizin yıllık bakımlarını mutlaka yetkili servislere yaptırın. Korsan servislerden kesinlikle uzak durun.

2-Ucuz olması sebebiyle ikinci el kombileri tercih etmeyin. Kombiler CE şartlarına göre üretilir. Dolayısıyla üretim sırasında ve sonrasında test edilir. İkinci el kombiler ise toplama veya orijinal olmayan parçalar barındırır. İkinci el kombi alırsanız, sonrakigünlerde daha büyük masraflarla karşılaşabilirsiniz. Üstelik kış ortasında kombisiz kalarak hem ev konforunuzun bozulması, hem de sağlık sıkıntıları yaşama ihtimaliniz oluşur.

3- Kombiyi çalıştırdığınızda ilk etapta duvarlar ısınır. Ev ya da bina ısınmaya başlayıncaya kadar enerji tüketimi fazla olur. Bu nedenle soğuklar tam anlamıyla başlamadan düşük ayarda kombiyi çalıştırıp, duvarların ısınmasını sağlayın. Bu davranış,konforunuzu sağlarken yakıt tüketiminizi de azaltır.

4-Kış aylarında uzun bir tatile gidecekseniz, enerji ve gaz beslemelerini devre dışı bırakmayın. Çünkü istemeden antiblokaj ve don koruma fonksiyonlarını devre dışı bırakabilirsiniz. Koruma sistemlerinin devre dışı kalması ise haraketli parçaların sıkışmasına ve su sıcaklığı sıfır derecenin altına düştüğünde kombinin içindeki suyun donmasına neden olur.

5-Kombi ve tesisatta su kaçağı olması durumunda kombiye su doldururken, su basıncını 1,5 bardan fazla basmayın. Bundan daha fazlası, kombi devreye girdiğinde suyun daha fazla genleşmesine neden olur. Bu durum genleşme tankının diyaframına zarar verebilir ve emniyet ventilinden fuzuli su boşaltmasına neden olur. 

6-Su basıncının 1,0 bardan az olması, kombi devreye girdiğinde eşanjörde aşırı ısınmaya veya tesisatta hava kabarcıklarına neden olabilir. Tesisatta hava kabarcıklarının oluşması pompada kavitasyona, yani pompa pervanelerinin kırılmasına sebep olur.

7- Kombiden suyu tahliye etmek için 3 bar emniyet ventilinin açılmaması gerekir. Çünkü emniyet ventili, güvenlik amaçlıdır.

8-Radyatörlerin önünü ya da üzerini kapatacak dekoratif uygulamalardan kaçının. Kalorifer peteklerini çamaşır kurutmak için kullanmayın. Üzeri çamaşırla kaplı petekler, yeterince ısıtma yapmadığı gibi enerji harcamasını da artırır.

9-Tüketici hataları dışında montaj aşamasındaki hatalar da önemlidir. Baca montajının ve yoğuşma giderinin düzgün olmaması, topraklama bağlantısının yapılmaması, kombide sürekli olarak arıza oluşmasına neden olur. Montaj sırasında yetkili servislerden hizmet almanız, olası masrafların önüne geçecektir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...