Tgrt Haber
13 Temmuz 2021 09:45

Bakan duyurdu: Evde bakım ücretleri hesaplara yatıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Evde Bakım Yardımını bayram öncesinde hesaplara yatırıyoruz” dedi.

Bakan duyurdu: Evde bakım ücretleri hesaplara yatıyor
evde bakım

Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla yapılan evde bakım yardımı Kurban Bayramı’ndan önce ödenecek.

Kararı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık duyurdu. Bakan Yanık, yaşamlarını kendi başlarına sürdüremeyen, ailesi yanında bakımı mümkün olmayan engelli vatandaşlara kuruluşlarda bakım hizmeti sunduklarını, aileleri yanında kalan engellilere ise gündüz bakım hizmeti, evde bakım yardımı gibi hizmet modelleriyle destek olduklarını belirtti.

Bakıma ihtiyacı olan engelli bireylerin aileleri yanında desteklenmelerinin öncelikli hedeflerinden biri olduğunu söyleyen Bakan Yanık, “Engelli vatandaşlarımıza yönelik politikalarımızı aile odaklı sosyal hizmet vizyonumuz doğrultusunda geliştiriyoruz. Evde bakım yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşlarımızı da destekliyoruz. Şu an yarım milyonu aşkın vatandaşımıza evde bakım yardımı veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Engelli bireylerin evde bakımlarının sağlanması için Evde Bakım Yardımı hizmeti veriliyor. 2021 yılı ilk altı aylık dönemi için Evde Bakım Yardımı kapsamında kişi başına ödenecek yardım miktarı 1.657,86 TL'ye yükselmişti.

TEMMUZ 2021 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Özel bakım gerektiren vatandaşlara sağlanan evde bakım aylığı enflasyon rakamlarıyla birlikte zamlandı. Bakıma muhtaç vatandaşların bakımına yardımcı olan vatandaşların sayısının 530 bin olduğu öğrenildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, temmuz ayı memur maaşlarında yapılan düzenleme doğrultusunda evde bakım aylığının arttığını belirtti. Buna göre 2021 evde bakım aylığı 1797 lira 97 kuruş oldu. Geçtiğin ilk altı ayda evde bakı aylığı 1657 lira 86 kuruştu.

Bakan Yanık, ağır silikozis hastalarına verilen aylık ücretin 1819 lira 22 kuruşa yükseldiğini söyledi. Bu rakam geçen altı ayda 1677 lira 45 kuruştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...