Tgrt Haber
27 Kasım 2021 07:29

Ev hayali kuranların döviz planı: Yüksekten satıp peşin alacaklar

Gayrimenkul sektör temsilcileri, ellerinde döviz bulunduranların dövizi yüksek fiyattan satıp TL’ye dönerek peşin parayla konut alımına yöneleceğini öngörüyor.

Ev hayali kuranların döviz planı: Yüksekten satıp peşin alacaklar
ekonomi,,ev,,döviz,,dolar,,tl,,gayrimenkul

Nevita Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal “Dövizdeki manipülatif hareketin mantıklı bir açıklaması yok. Kurlarda oluşan bu köpük, gayrimenkul sektöründe yerli yabancı yeni bir alım iştahı doğuruyor. Bu sebeple kurların stabil hâle gelmesiyle birlikte konut satışında yeni ve hareketli bir dönem bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Konut satış verilerine değinen Akbal “Ocak Ekim 2021’de banka kredili konut satışları yüzde 60 düşüşle 10 ayda 209 bin adede gerilerken peşin veya inşaat firması bünyesindeki kampanyalarla gerçekleşen satışlar 10 ayda 876 bin adede ulaştı. Bir başka deyişle kredisiz konut satışı yüzde 17 arttı. Yabancılara konut satışı ise yıl toplamında ilk defa 50 bin rakamı aşılacak görünüyor” değerlendirmesinde bulundu. Sektör temsilcileri, ellerinde döviz bulunduranların TL’ye dönerek peşin parayla konut alımına yöneleceğini öngörüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...