Tgrt Haber
04 Haziran 2018 09:45

Emekliye 355 TL

Bayram ikramiyesi ile sevinen emeklilerin yeni dönemde beklentisi intibak. 5 milyon emekli intibak yasası istiyor. Yapılacak düzenleme 2000 ve sonrasında emekli olanlara 355 liraya zam yolunu açacak...

Emekliye 355 TL
emekli

Emekliler, 24 Haziran'da milletvekili seçilenlerden intibak düzenlemesini Meclis'e taşımasını bekliyor.

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, 2000 öncesi SSK emeklilerin intibaklarının yapıldığını ve 1 Ocak 2013 itibarıyla intibak farklarının aylıklarına ilave edildiğini anımsatarak, 2000 sonrası emekli olanların da aynı kriterlere göre intibakları yapılıp emekliler arasında eşitliğin sağlanması gerektiğini söyledi.

YENİDEN HESAPLANACAK

Eğer intibak vizesi çıkarsa, emeklilerin bir şey yapmasına gerek olmayacak. Bunun için yasa çıkarılacak. Ardından da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu detaylı bir çalışma gerçekleştirecek.

2000 yılı ve sonrasında emekli olan yaklaşık 5 milyon kişinin maaşı yeniden hesaplanacak. Bu da belli bir süre alacak. Düzenleme, her emekliye farklı yansıyacak. Emeklilere, prim ödemelerine ve hizmet sürelerine göre farklı zamlar söz konusu olacak. Uzmanlar, yeni intibakta da zam oranlarının bu seviyelerde olabileceğini belirtiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...