Tgrt Haber
12 Ocak 2022 08:00

Emekli öğretmenlere zam müjdesi: 3600 onlara da yarayacak

Yaklaşık 411 bin emekli öğretmene müjde geldi. 3600 ek gösterge düzenlemesi bu yıl kanunlaştıktan sonra emekli öğretmenlerin maaşında 884 liralık artış olacak.

Emekli öğretmenlere zam müjdesi: 3600 onlara da yarayacak
emekli öğretmen,3600 ek gösterge,zam,otomatik intibak

Yaklaşık 411 bin emekli öğretmenin maaşlarında 3600 ek gösterge düzenlemesi bu yıl yasalaştıktan sonra 884 liralık artış olacak. 3600 ek gösterge düzenlemesinin Haziran ayına kadar TBMM’ye geleceğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, düzenlemenin 2022 sonuna kalmadan biteceğini düşündüğünü söylemişti.

Türkiye gazetesinin haberine göre, emekli öğretmenlerin maaşlarında da düzenleme yasalaştığı zaman yaklaşık 900 lira artış olacak. Komisyon Başkanı AK Partili Emrullah İşler, TBMM’deki görüşmeler sırasında düzenleme ile ilgili bilgi verdi. Mevcut sistemde 75 bin 669 uzman öğretmen bulunduğunu ve bu durumda olanların aldığı tazminatın 339 lira olduğunu hatırlatan İşler, kanun çıktıktan sonra bu rakamın aylık 1.017 liraya yükseleceğini belirtti.

EMEKLİ ÖĞRETMENLERE ZAM

Emeklilerin konusunun daha farklı bir konu olduğunu vurgulayan İşler, “Şu anda birinci derecede öğretmen emekli sayısı 411 bin 118. Yasa yürürlüğe girdiğinde bunlar da 3600 ek göstergeden yararlanacak ve bunların maaşında 884 liralık artış olacak” dedi.

“OTOMATİK İNTİBAK” İLE ARTIŞ

Emekli öğretmenlerin maaş artışlarının nasıl yapılacağına ilişkin Komisyonda, Sosyal Güvenlik Kurulu Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Ertüzün de bilgi verdi. Personel kanunlarında yapılan düzenlemeler ile aylıklarda artış yaşanması durumunda diğer emeklilerin de “otomatik intibak” düzenlemesiyle bu artıştan faydalanacağını söyleyen Ertüzün, vefat eden personelin eşi ve çocuklarının da derece itibarıyla aynı hakları aldığını kaydetti.

MAAŞ FARKI 3600 İLE GİDERİLECEK

Çalışanların emekli olduğunda büyük bir ücret kaybı yaşadığına dikkati çeken ve çalışan ile emekli arasındaki ücret kaybının çok yüksek olduğunu söyleyen Bakan Vedat Bilgin, 3600 ek göstergenin bu sorunları giderecek bir düzenleme olduğunu vurgulayarak şunları dile getirdi: Bu çalışmayı biz Bakanlık içerisinde tamamladık. Tahmin ederim süreçler en geç mayıs-haziran ayında tamamlanır, biz de Meclis’imize intikal ettiririz. Ama bu yıl içerisinde bitecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...