Tgrt Haber
03 Temmuz 2021 10:13

Elektrikte özelleştirme: TEİAŞ'ta halka arzlar başladı

3 Temmuz 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan imza ile Türkiye Elektrik Üretim A.Ş.TEİAŞ hakkında özelleştirme kararı verildi.

Elektrikte özelleştirme: TEİAŞ'ta halka arzlar başladı
teiaş,elektrik,özelleştirme

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'nin özelleştirme kapsamına alınmasına ve halka arza yönelik olarak özelleştirmeye tabi tutulmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Özelleştirme İdaresi Başkanlığının (ÖİB) 4222 sayılı kararına göre, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketinin özelleştirme kapsamına alınması ve halka arza yönelik olarak özelleştirmeye tabi tutulmasının hazırlık işlemleri, Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanlığı ile ÖİB tarafından yürütülecek.

Özelleştirme hazırlık işlemlerinin 31 Aralık 2022 tarihine kadar tamamlanmasını içeren kararın, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun 3'üncü ve geçici 29'uncu maddeleri ile 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 8'inci maddesi gereğince alındığı kaydedildi.

Elektrik piyasasında hizmet vermek amacı ile kurulan TEİAŞ gerçekleştirilen yeniden yapılanma kapsamında 1 Ekim 2001 tarihinde faaliyete geçirilmişti. 2003 tarihinde Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) iletim lisansı alan TEİAŞ merkez birimleri ve yurt sathına yayılmış tasarı, tesis, denetimlik, işletme, bakım ve yük dağıtım birimleriyle enerji sektöründe hizmetini sürdürmekteydi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...